Από σήμερα μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου 2020 έχουν δρομολογηθεί 48 πλειστηριασμοί ακινήτων που σχετίζονται με ιδιοκτήτες που δεν μπήκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν ακόμη περισσότερους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ειδικά για τους οφειλέτες του Δημοσίου που αγνόησαν τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας σε έως 120 δόσεις. Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύριο οφειλέτες της εφορίας,  αντιμετωπίζουν άμεσα την επιβολή αναγκαστικών μέτρων.

  • Όσον αφορά τα “κόκκινα στεγαστικά δάνεια” η προθεσμία για την προστασία της πρώτης κατοικίας εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε η 19η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ξεπέρασαν τους 31.000 οι χρήστες που ξεκίνησαν τη διαδικασία αίτησης και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Από την 1η Ιουλίου 2019 έως τις 10 Νοεμβρίου έχουν καταχωρήσει στοιχεία στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 46.471 χρήστες, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 31.217, έχουν υποβληθεί 321 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες. Επίσης έχουν δοθεί 66 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες, έχουν ήδη αποδεχθεί 14 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων, ενώ έχει ήδη εγκριθεί η κρατική επιδότηση σε επτά πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here