Η Causaly, δημιουργός λογισμικού που επιτρέπει σε ερευνητές να αναζητήσουν πληροφορίες μέσα σε τεράστιους όγκους δεδομένων στον χώρο της βιοϊατρικής και να επιταχύνουν την ανακάλυψη νέων θεραπειών, ανακοινώνει την ολοκλήρωση επένδυσης Series B ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Της επενδυσης ηγήθηκε η ICONIQ Growth, με συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Index VenturesMarathon Venture CapitalEBRD και Pentech και του Alex Gorsky, πρώην πρόεδρου και CEO της Johnson & Johnson.

Με τον γύρο αυτό τα κεφάλαια που έχει αντλήσει συνολικά η εταιρεία ανέρχονται πλέον σε 86 εκατομμύρια δολάρια.

Η νέα χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της Causaly, καθώς αυτή επεκτείνει τις συνεργασίες της με τους κορυφαίους οργανισμούς βιοϊατρικής παγκοσμίως και το προϊόν της γίνεται αναπόσπαστο εργαλείο για την ανακάλυψη νέων θεραπειών.

Δώδεκα από τις είκοσι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Causaly για να ανακαλύψουν σημαντικές πληροφορίες μέσα στον τεράστιο όγκο των βιοϊατρικών δεδομένων.

  • Το προϊόν της εταιρείας βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει συσχετίσεις μεταξύ ασθενειών, συμπτωμάτων, θεραπειών και γενικότερα δεδομένων που υπάρχουν σε εκατομμύρια ερευνητικές δημοσιεύσεις, έγγραφα κλινικών δοκιμών, εταιρικά δεδομένα, και ρυθμιστικά πλαίσια απαραίτητα για την εύρεση καινοτόμων θεραπειών για τους ασθενείς.

    Καθώς γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη εύρεσης θεραπειών για μερικές από τις πιο απαιτητικές ασθένειες της εποχής μας, όπως η νόσος Parkinson, ο καρκίνος του πνεύμονα, η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες, καθίσταται αναγκαία η αναβάθμιση στον τρόπο που πραγματοποιείται η φαρμακευτική έρευνα σήμερα. Η τεχνολογία της Causaly συμβάλλει στην λήψη καλύτερων και ταχύτερων αποφάσεων, καθώς οι ερευνητές αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη φαρμάκων και θεραπειών, παρά στην αναζήτηση πληροφοριών στη βιβλιογραφία και την επιστημονική κοινότητα.

    Πρόσφατα, η εταιρεία τριπλασίασε τα έσοδα και τον αριθμό των πελατών της. Η τεχνολογία της υιοθετείται από ολοένα και περισσότερους ερευνητές στον τομέα της υγείας σε οργανισμούς όπως Gilead, Novo Nordisk, Regeneron, η US Food & Drug Administration και το National Institute of Environmental Health Science, από τα πρώτα στάδια αναζήτησης νέων θεραπειών, όπως η ανίχνευση και ο προσδιορισμός βιομορίων, μέχρι την ανακάλυψη βιοδεικτών. Ως αποτέλεσμα, σημειώνουν σημαντική αύξηση στην αποδοτικότητα τους και παρουσιάζουν υψηλότερο βαθμό επιτυχίας στις προκλινικές μελέτες με καινοτόμα ευρήματα στην έρευνά τους.

    Ιωάννης Κιαχόπουλος, συνιδρυτής και CEO της Causaly.
  • “Η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει νέους δρόμους για τη δημιουργία συστημάτων που οι επιστημονικές ομάδες εμπιστεύονται, ενώ παράλληλα βελτιώνουν σημαντικά την έρευνα που παράγουν. Η ανακάλυψη γνώσης βρίσκεται στον πυρήνα της καθημερινότητάς τους και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η τεχνολογία που δημιουργούμε τους υποστηρίζει στην αποτελεσματικότερη επεξεργασία των επιστημονικών δεδομένων, καταλήγοντας σε καλύτερες και πιο γρήγορες αποφάσεις”,

τόνισε ο Ιωάννης Κιαχόπουλος, συνιδρυτής και CEO της Causaly.


Ο Artur Saudabayev, συνιδρυτής και CTO της Causaly, πρόσθεσε:

 

  • “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με οργανισμούς τέτοιου βεληνεκούς οι οποίοι εισάγουν εταιρικά δεδομένα στην πλατφόρμα που διαρκώς αναπτύσσουμε για να μετασχηματίσουν τον τρόπο που πραγματοποιούν την έρευνά τους”.
Caroline Xie, εταίρος της ICONIQ Growth.
  • “Η πλατφόρμα της Causaly μετασχηματίζει τη διαδικασία που ακολουθείται στην έρευνα βιοϊατρικής, αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία της συμβάλλει στην ανακάλυψη νέων θεραπειών, ενώ ο ρόλος που διαδραματίζει στον μετασχηματισμό του τομέα υγείας είναι κομβικής σημασίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την ομάδα της Causaly στην αποστολή της να αλλάξει τον τρόπο που οι επιστήμονες αναζητούν και ανακαλύπτουν κρίσιμες πληροφορίες σε τεράστιους όγκους δεδομένων στο χώρο της βιοϊατρικής και όχι μόνο”,

δήλωσε η Caroline Xie, εταίρος της ICONIQ Growth.

 

Η ICONIQ Growth αποτελεί ένα από τα περισσότερο επιτυχημένα funds παγκοσμίως, με συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της τεχνολογίας, όπως οι Mark Zuckerberg (ιδρυτής της Meta), Reid Hoffman (ιδρυτής της LinkedIn), Dustin Moskovitz (ιδρυτής της Asana) και άλλους. H Iconiq Capital διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 80 δις και έχει επενδύσει σε εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως οι Airbnb, Datadog, Snowflake, Alibaba, Uber και άλλες.

“Το προϊόν της Causaly υποστηρίζει τους επιστήμονες στην εύρεση λύσεων σε μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής και από την ολοένα αυξανόμενη επίδραση στις διαδικασίες έρευνας και ανάπτυξης. Πρόκεται για μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης που ήδη χρησιμοποιείται σήμερα και απόδειξη αυτού αποτελεί η υιοθέτηση της τεχνολογίας της από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως”, τόνισε ο Carlos Gonzalez-Cadenas, εταίρος της Index Ventures.

Ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, δήλωσε: “Έχουμε το προνόμιο να υποστηρίζουμε την Causaly από τα πρώτα της βήματα ως ο αρχικός της επενδυτής, συμμετέχοντας επίσης με σημαντικά κεφάλαια σε κάθε γύρο χρηματοδότησης μέχρι σήμερα. Η ποιότητα και η φιλοδοξία της ομάδας και των συνεργατών της μας δημιουργεί βαθιά πεποίθηση – η τεχνητή νοημοσύνη συνδράμει σε καινοτόμες θεραπείες και η Causaly ανοίγει δρόμους σε ένα καλύτερο μέλλον”.

Σε συνέχεια του γύρου χρηματοδότησης, η Causaly σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά το επιστημονικό δυναμικό της στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη του προϊόντος της και επεκτείνοντας την παρουσία της στους μεγαλύτερους οργανισμούς βιοϊατρικής ανά τον κόσμο. Η εταιρεία απασχολεί ήδη σημαντικό αριθμό εργαζομένων στην Ελλάδα, ενώ η ομάδα της πρόκειται να διευρυνθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες. Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Η Causaly (www.causaly.com) ξεκίνησε το 2018 με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε και αναλύουμε πληροφορίες μέσα στον τεράστιο όγκο των βιοϊατρικών δεδομένων, επιταχύνοντας την εύρεση λύσεων σε μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας που σχετίζονται με την υγεία. Μέσα από αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, η πλατφόρμα της Causaly επιτρέπει στους ερευνητές να αναζητήσουν πληροφορίες σε τεράστιους όγκους δεδομένων στον χώρο της βιοϊατρικής και να επιταχύνουν την ανακάλυψη νέων θεραπειών.

Σχετικά με την ICONIQ Growth

Η ICONIQ Growth (www.iconiqcapital.com/growth) συνεργάζεται με φιλόδοξους ιδρυτές που δημιουργούν προϊόντα με σκοπό να αλλάξουν το κατεστημένο, υποστηρίζοντας τους από τα αρχικά στάδια ακόμα και μετά την εισοδο τους στο χρηματιστήριο. Έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως Adyen, AirBnB, Alibaba, Alteryx, Automattic, BambooHR, Braze, Chime, Collibra, Coupa, Datadog, Docusign, Gitlab, Marqeta, Miro, Procore, Red Ventures, Relativity, ServiceTitan, Snowflake, Sprinklr, Truckstop, Uber, Wolt, Zoom και άλλες.

Σχετικά με την Index Ventures

Η Index Ventures (www.indexventures.com) είναι ένα venture firm που επενδύει σε κορυφαίους επιχειρηματίες σε στάδια από Seed μέχρι IPO, υποστηρίζοντας τους στη δημιουργία εταιρειών παγκοσμίου βεληνεκούς. Επενδύει σε φιλόδοξους ιδρυτές ανά τον κόσμο για περισσότερες απο τρείς δεκαετίες, ενώ διατηρεί γραφεία σε Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Τελ Αβίβ.

Σχετικά με την Marathon Venture Capital

Η Marathon Venture Capital (www.marathon.vc) είναι ένα seed-stage venture capital fund, που υποστηρίζει φιλόδοξους Έλληνες ιδρυτές στη δημιουργία εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης. Έχοντας αντλήσει κεφάλαια άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, η Marathon είναι ο πρώτος επενδυτής σε ταχέως αναπτυσσόμενες startups, όπως οι Causaly, Hack The Box, Augmenta, Learnworlds και Ariadne Maps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here