Η εταιρεία τεχνολογίας Wolt με έδρα το Ελσίνκι ολοκλήρωσε επιτυχώς νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους €440  εκατομμυρίων.

Το ICONIQ Growth οδήγησε τον γύρο ενώ οι Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue εντάχθηκαν ως νέοι επενδυτές. Τα επενδυτικά κεφάλαια 83North, Highland Europe, Goldman Sachs Growth Equity, EQT Ventures και Vintage Investment Partners από τους υπάρχοντες επενδυτές της Wolt συμμετείχαν επίσης στον γύρο.

  • Ο νέος γύρος φέρνει το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που έχει αντλήσει η Wolt σε €707 εκατομμύρια.

Η Wolt ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με συνεργάτες 10 εστιατόρια. Σε μόλις πέντε χρόνια, επεκτάθηκε σε 23 χώρες και 129 πόλεις.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Wolt επέκτεινε τη δραστηριότητα της πέρα από τα εστιατόρια και τη διανομή φαγητού στον τομέα των ειδών παντοπωλείου και ευρύτερα στη λιανική: για παράδειγμα, είναι τώρα δυνατό ο καταναλωτής να αγοράσει τα πάντα, από καλλυντικά έως τροφές για κατοικίδια και φαρμακευτικά προϊόντα στην πλατφόρμα της.

Σχολιάζοντας τον νέο γύρο χρηματοδότησης, ο Miki Kuusi καταλήγει:

  • «Λειτουργούμε σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και καλά χρηματοδοτούμενο κλάδο, και αυτός ο γύρος μας επιτρέπει να έχουμε μια μακροπρόθεσμη νοοτροπία όσον αφορά την ένταση των επενδύσεων μας στις διαφορετικές αγορές. Παρά την αναταραχή του 2020, παραμείναμε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη, τριπλασιάζοντας τα προκαταρκτικά έσοδά μας για το έτος στα €285 εκατομμύρια έναντι καθαρής ζημίας €38 εκατομμυρίων για την ίδια περίοδο. Δεδομένου ότι μέσα σε δώδεκα μήνες έχουμε συγκεντρώσει €547.5 εκατομμύρια σε νέο κεφάλαιο, είμαστε σε ισχυρή θέση για επενδύσεις στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις αγορές μας, όταν σκεφτόμαστε τα επόμενα χρόνια”. 

Ποια είναι η Wolt 

Η Wolt είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που καθιστά απίστευτα εύκολο για τον πελάτη να ανακαλύψει και να παραγγείλει στο σπίτι ή το γραφείο, από τα καλύτερα εστιατόρια, παντοπωλεία και άλλα τοπικά καταστήματα. Η Wolt συνεργάζεται με περισσότερα από 30.000 εστιατόρια και καταστήματα λιανικής καθώς και με περισσότερους από 60.000 συνεργάτες ταχυμεταφορών σε 23 χώρες και σε περισσότερες από 129 πόλεις.

Η εταιρεία με έδρα το Ελσίνκι ιδρύθηκε το 2014, απασχολεί πάνω από 2.200 άτομα σήμερα και διευθύνεται από τον συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλό της Miki Kuusi. Η Wolt έχει συγκεντρώσει ως σήμερα €707 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση από επενδυτές όπως οι ICONIQ Capital, Tiger Global, DST, Prosus, KKR, Coatue, 83North, Goldman Sachs, Highland Europe και EQT Ventures & EQT Growth, μεταξύ άλλων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here