Οι Ακτοπλοϊκές Εταιρείες αυτό το καλοκαίρι θα ανακοινώσουν ενδιαφέρουσες προσφορές και μειώσεις τιμών που θα ξεπερνούν τη μείωση του ΦΠΑ.

Η πρώτη ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος θα έρθει με τιμές μειωμένες κατά το ισόποσο της μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα εισιτήρια επιβατών.

  • Αμέσως μετά θα ανακοινωθούν περαιτέρω προσφορές από τις εταιρείες με ηγετική παρουσία στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά που θέλουν να υποδεχθούν τους επιβάτες από τις αρχές Ιουλίου όταν θα ανοίξει πλήρως η τουριστική περίοδος.

Οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις σχεδιάζουν ήδη νέες τιμολογιακές εκπλήξεις με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά και την αύξηση της ζήτησης για ακτοπλοϊκές υπηρεσίες.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι και οι τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων που κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Οι ακτοπλόοι αισιοδοξούν ότι από τις αρχές Ιουλίου και μετά θα καταγραφεί μια ανοδική τάση στη ζήτηση ακτοπλοϊκών υπηρεσιών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Ιούνιο και φυσικά στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, όπου τα στοιχεία δείχνουν κατάρρευση της ακτοπλοϊκής κίνησης.

Ειδικά για τον Ιούνιο οι ακτοπλόοι προϋπολογίζουν πτώση της κίνησης κατά -90% σε σύγκριση με τον περυσινό Ιούνιο και αντίστοιχη μείωση στα οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here