Γράφει η «ξενοδόχος»

Στα ‘’κάγκελα’’ είναι οι ξενοδόχοι στα πέριξ της Κορίνθου.

Με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά επισημαίνουν ότι οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στην ευρύτερή περιοχή του Ισθμού έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη μη λειτουργία του καναλιού από τον Ιανουάριο του 2020 που παραμένει κλειστό.

  • Οι ίδιοι ζητούν να γνωρίζουν  το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και το χρόνο παράδοσης δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία όλης της περιοχής χάνουν διανυκτερεύσεις, καθώς οι επισκέπτες μη έχοντας τη δυνατότητα να κάνουν το διάπλου συνεχίζουν το ταξίδι τους χωρίς να σταματούν στην περιοχή.

Το πρόβλημα ξεπερνά τα όρια του νομού διότι αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου, ενώ αντίστοιχα, με το κλείσιμο του καναλιού επηρεάζεται και ο κλάδος της ακτοπλοϊας, εφόσον τα πλοία, είτε εμπορικά είτε επιβατικά και ιστιοπλοϊκά αναγκάζονται να κατευθυνθούν προς τον Κορινθιακό και το Ιόνιο πέλαγος διαμέσου της Πελοποννήσου, πολλαπλασιάζοντας έτσι το χρόνο και το κόστος της μετακίνησης.

Το πλήγμα για τον θαλάσσιο τουρισμό όσο και για τις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στον Κορινθιακό κόλπο είναι μεγάλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here