«…Είναι δυνατόν να ανακοινώνει μια εταιρία πώληση κάποιας συμμετοχής της, να λέει ότι θα επηρεάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, και να μην ανακοινώνει ούτε κατά προσέγγιση το τίμημα;;«έγραφε στον πρωινό του ψίθυρο το Banks.com.gr και όπως φαίνεται δρομολόγησε τις εξελίξεις…επιβεβαιώνοντας το ορθό ερώτημά του που όπως απεδείχθη δεν ήταν ρητορικό για το deal KEN-VOLTON.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η εταιρεία Καράτζη ΑΕ, σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 4023/07.11.2019 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημέρωσε την επενδυτική κοινότητα ότι όλες οι διαδικασίες για την πώληση του 100% ποσοστού της θυγατρικής εταιρείας ΚΕΝ ΑΕ ολοκληρώθηκαν την 06.11.2019.

Επιπρόσθετα  επισημαίνει  ότι η  αγοράστρια  εταιρεία  Volton ΑΕ  δεν είναι συνδεδεμένη με κανέναν τρόπο με την εταιρεία  Καράτζη ΑΕ ή με μέλη της Διοίκησης ή με βασικούς μετόχους της.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 14,1 εκ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η θετική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της Καράτζη ΑΕ  θα είναι της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ και θα αποτυπωθεί στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου Καράτζη για την χρήση 2019.