Με ρώτησε φίλος:
  • “…είναι δυνατόν (και να το προχωρήσω κι άλλο, είναι νόμιμο;) να ανακοινώνει μια εταιρία πώληση κάποιας συμμετοχής της, να λέει ότι θα επηρεάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, και να μην ανακοινώνει ούτε κατά προσέγγιση το τίμημα;;

Περί ΚΑΡΑΤΖΗ  ο λόγος και φυσιολογικό το ερώτημα, όταν μάλιστα στη συνεδρίαση της Τετάρτης πέρασε μέσω της αγοράς ένα σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που φέρεται να απέκτησε ο Α. Καράτζης (το 2% του μ.κ).

   Η επίμαχη συναλλαγή  αφορά στην πώληση της ΚΕΝ στην VOLTON (των επιχειρηματιών Μπάκου και Κουμενάκη). Η ΚΕΝ έχει μερίδιο 0,83% και 0,69% η VOLTON, που ανεβάζει το μερίδιο της στο 1,5% 
Ο αγοραστής αποκτά ένα συνολικό πελατολόγιο περί τις 120.000 παροχές, περί τα 30 καταστήματα  που είχε η ΚΕΝ καθώς και πρόσβαση στη λιανική αγορά φυσικού αερίου, αφού η ΚΕΝ έχει διασφαλίσει σχετική άδεια και διαθέτει ήδη στην αγορά προϊόντα φυσικού αερίου.
  • Στη  Volton  περνάει και η άδεια παραγωγής για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο συνολικής ισχύος 660 MW  στην περιοχή της Λάρισας που είχε διασφαλίσει από τη ΡΑΕ, η ΚΕΝ.
 Αλήθεια στο Δελτίο Τύπου της εισηγμένης δεν βρέθηκε χώρος για να συμπεριληφθεί ένας αριθμός; αυτός του τιμήματος;
  •  Στην οδό Κολοκοτρώνη έχουν γνώση της συγκεκριμένης περίπτωσης ή έχουν παραδοθεί στις…αγκάλες του Μορφέα; 
Πάντως για να είμαστε ακριβείς σε ανάλογες ενέργειες έχουν προχωρήσει, κατά το παρελθόν, που ενώ δεν φείδονται λεπτομερειών όσον αφορά στην σπουδαιότητα του deal…ξεχνούν τα αναφερθούν στα ουσιώδη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here