Επίσημα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου η μεταβίβαση του ενεργητικού της HELLENIC STEEL Co και μέρος των υποχρεώσεών της στους επενδυτές που κρίθηκαν προτιμητέοι από τις αρμόδιες Αρχές, την εταιρεία Jordan International Co (Jordan) των αδελφών Nathan και Daniel Milikowsky.

Η εκδήλωση με αφορμή τη μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον- Galaxy bar στις 18.00, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, των αρμόδιων υπουργών (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ενέργειας),  του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιτ,  και παραγόντων του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κόσμου της χώρας.

Η εταιρεία HELLENIC STEEL Co  με έδρα τη Θεσσαλονίκη  είχε τεθεί σε εκκαθάριση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/1920 από τους υφιστάμενους μετόχους (κύριος μέτοχος η Ιταλική εταιρεία  ILVA Commerciale S.p.a.) τον Νοέμβριο 2014 όπου και έπαυσε η λειτουργία της .

Οι Εκκαθαριστές της εταιρείας, κ.κ. Νίκος Μαράντος και Δημήτρης Αντωνίου, ανέλαβαν χρέη εκκαθάρισης της εν λόγω εταιρείας από τις αρχές του 2017 και με την συνδρομή της Deloitte  Business Solutions, προχώρησαν σε διαδικασία μεταβίβασης του ενεργητικού της HELLENIC STEEL Co (Βιομηχανοστάσιο, μηχανολογικός εξοπλισμός, κτλ.) καθώς και μέρους των υποχρεώσεων της, στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου του 106δ του N.3588/2007. Της εν λόγω διαδικασίας, προηγήθηκε ανοιχτή Διεθνής Διαγωνιστική Διαδικασία, η οποία και ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Ιούνιο 2018 προκρίνοντας ως προτιμητέο νέο επενδυτή την Αμερικάνικη εταιρεία Jordan International Co (Jordan) των αδελφών Nathan και Daniel Milikowsky που συνεργάζονται με την ναυτιλιακή εταιρεία Μoti S.A. των οικογενειών Κωνσταντινίδη – Μουνδρέα.

Οι νέοι επενδυτές διαθέτουν τεράστια εμπειρία στον Χάλυβα, αλλά και στις διεθνείς μεταφορές με πλοία που αποτελούν πλέον σοβαρό παράγοντα του τελικού κόστους. Μάλιστα από τις αρχές της δεκαετίες του 1970 έως και το 1997 που η Ιταλική ILVA εξαγόρασε την HELLENIC STEEL Co, η Jordan ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της αγοράζοντας τουλάχιστον 120.000 τόνους ετησίως. Ορισμένες μάλιστα χρονιές η διακίνηση χάλυβα μεταξύ των δύο εταιρειών ξεπέρασε τους 200.000 τόνους.

Η  εν λόγω μεταβίβαση σηματοδοτεί την άμεση επανεκκίνηση του εργοστασίου με σημαντικά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία, όπου εκτός των εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας θα αναδημιουργηθεί η βιομηχανική και βιοτεχνική δραστηριότητα στην χειμάζουσα βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης και θα τονωθεί η εν γένει περιφερειακή οικονομική δραστηριότητα. Για την υλοποίηση της επένδυσης αυτής επενδύονται άμεσα και εντός της επόμενης 2ετίας συνολικά κεφάλαια της τάξης των $100εκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκος Μαράντος θα είναι ομιλητής στο 2ο NPL Summit που διοργανώνει η Ethos Events στις 14 και 15 Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace and Thalasso με θέμα: «Κόκκινα Δάνεια- Ανοίγματα – Πλατφόρμα Οικονομικής Ανάπτυξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here