Δημήτρης Μαλλάς

Αρκετά δημοφιλής μεταξύ των Ελλήνων χρηστών της Revolut, μίας εκ των μεγαλύτερων fintech startups παγκοσμίως, η υπηρεσία Vault ή αλλιώς «Χρηματοκιβώτιo».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Revolut, οι Έλληνες πελάτες της έχουν αποταμιεύσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι με τα «Vaults» η αλλιώς «Χρηματοκιβώτια» οι πελάτες της Revolut μπορούν να αποταμιεύουν τα ρέστα από τις συναλλαγές τους σε ένα vault ανά πάσα στιγμή, στρογγυλοποιώντας τις συναλλαγές αυτές, ή ακόμα και προσθέτοντας ένα συγκεκριμένο ποσό οποιαδήποτε στιγμή.

Μη χάσετε: Το στοίχημα για το σχήμα Public – Media Markt 

Το ποσό που έχουν «αποταμιεύσει» οι Έλληνες υπολείπεται των Κυπρίων χρηστών που φθάνει στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι στα 150 εκατ. ευρώ. Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 6 χιλιάδες Έλληνες με ενεργά vaults με το συνολικό ποσό να είναι κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ, καθώς αρκετοί επέλεξαν να ξοδέχουν τα χρήματα που αποταμίευσαν. Κατά την διάρκεια του 2019, δημιουργήθηκαν περίπου 11 χιλιάδες vaults από 7 χιλιάδες Έλληνες με συνολικές εισροές κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η Revolut αριθμεί περισσότερους από 400 χιλιάδες χρήστες στην  περιοχή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και αναμένει να φτάσει το μισό εκατομμύριο στις αρχές του 2020. 

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το ευρώ είναι το δημοφιλέστερο νόμισμα αποταμίευσης των Ελλήνων. Ακολουθεί η βρετανική λίρα με περίπου 40 χιλιάδες. Οι Έλληνες όμως φαίνεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αποταμίευση σε κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ripple  και Litecoin καθώς κατέχουν την πλειοψηφία στην πεντάδα με τα πιο δημοφιλής νομίσματα. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες πελάτες της ταχύτερα αναπτυσσόμενης Fintech στην Ευρώπη έδειξαν την προτίμηση τους, στο Bitcoin, αξίας 8 χιλιάδων ευρώ.  Ακολουθεί το XRP – γνωστό και ως «Ripple» – αξίας 7 χιλιάδες ευρώ, και ακολούθως το LTC με αξία 4,5 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που είναι αποταμιευμένο στα 3 κρυπτονομίσματα ξεπερνά κατά πολύ την συνολική αξία το αμερικανικό δολάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here