Στην ενίσχυση των ελληνικών ομολόγων, ως αποτέλεσμα της αλλαγής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα -με τη ΝΔ στη κυβέρνηση- αναφέρεται σε ανάλυσή της, με αφορμή τις εθνικές εκλογές, η ελβετική τράπεζα UBS, σημειώνοντας πως οι “αποδόσεις του 10ετούς ελληνικού ομολόγου μειώθηκαν σε επίπεδα που σχεδόν εναρμονίζονται με τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα”. Η UBS σημειώνει χαρακτηριστικά: “Τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σημείωσαν ικανοποιητικές αποδόσεις την τρέχουσα χρονιά. Θεωρούμε ότι το γενικό πολιτικό κλίμα, καθώς και το μεγάλο cash buffer (“μαξιλάρι ρευστότητας”) θα διατηρήσουν από κοινού το ρόλο τους ως παράγοντες στήριξης της αγοράς.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει πως προεκλογικά, η Νέα Δημοκρατία είχε εξαγγείλει στο πρόγραμμά της περικοπές δαπανών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει φορολογικές ελαφρύνσεις και πρόσθετες μειώσεις φόρου. Τα εν λόγω μέτρα δύνανται να συμβάλλουν στην περαιτέρω στήριξη της ανάπτυξης.
Από την άλλη πλευρά όμως, διαπιστώνει ότι τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να είναι ευάλωτα, καθώς επηρεάζονται τόσο από την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα και το τοπίο της νομισματικής πολιτικής, όσο και από τους ευρύτερους πολιτικούς κινδύνους στην Ευρώπη”, σύμφωνα με τον Mark Haefele, chief investment officer της UBS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ