Από τα αποθέματα στα ομόλογα και έως τις εναλλακτικές λύσεις, οι επενδυτές μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία επενδυτικών προιόντων. Οι επιλογές μπορεί να είναι υπερβολικά πολλές – αφήνοντας τους ανθρώπους να αναρωτιούνται αν υπάρχει μία επένδυση που θα αποδώσει το μέγιστο ή εάν υπάρχει ένα προβλέψιμο πρότυπο απόδοσης.

Το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει ιστορικές αποδόσεις ανά κατηγορία περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία 36 χρόνια. (Πατήστε την εικόνα για να το δείτε)

Επιστροφές ανά έτος

Αυτή η ανάλυση περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία διαφόρων τύπων, γεωγραφικών περιοχών και επιπέδων κινδύνου. Χρησιμοποιεί πραγματικές συνολικές αποδόσεις, που σημαίνει ότι συνδέονται με τον πληθωρισμό και την επανεπένδυση μερισμάτων.

Δείτε πώς κατανέμονται τα δεδομένα, αυτή τη φορά οργανωμένα κατά κατηγορία στοιχείων και όχι ανά έτος:

Η κορυφαία κατηγορία μέχρι το 2020 είναι o χρυσός, με απόδοση τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τα ομόλογα των ΗΠΑ που βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Από την άλλη πλευρά, τα επενδυτικά καταπιστεύματα ακινήτων (REIT) ήταν οι επενδύσεις με τη χειρότερη απόδοση. Περιττό να πούμε ότι τα lockdowns λόγω του COVID-19 είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στα εμπορικά ακίνητα.

Τα αποθέματα αναδυόμενων αγορών έπεσαν στην τελευταία θέση εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, μόνο για να ανέβουν στην κορυφή τον επόμενο χρόνο. Τα διεθνή ομόλογα ήταν κοντά στον πάτο του βαρελιού το 2017, αλλά αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πώλησης στην αγορά το 2018.

Υπάρχουν επίσης μεγάλες μεταβολές στις αποδόσεις που μπορούν να αναμένουν οι επενδυτές. Ενώ η κατηγορία ενεργητικών με την καλύτερη απόδοση επέστρεψε μόλις 1% το 2018, το 2019 κατέγραψε εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 71,5%.

Σε μεμονωμένες κατηγορίες στοιχείων, το εύρος των αποδόσεων μπορεί επίσης να είναι αρκετά μεγάλο. Ακολουθούν οι ελάχιστες, μέγιστες και μέσες αποδόσεις για κάθε κατηγορία στοιχείων. Υπάρχει η τυπική απόκλιση κάθε επένδυσης, η οποία αποτελεί ένα μέτρο μεταβλητότητας ή κινδύνου.

Πηγή: visualcapitalist.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ