Υπό.. κατάρρευση βρίσκεται το hedge fund του δισεκατομμυριούχου John Paulson, γνωστού στη χώρα μας από τη θέση του στις Τράπεζες Πειραιώς και Alpha.

Tην Παρασκευή η Paulson & Co. προχώρησε στην απόλυση υψηλόβαθμων στελεχών της, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του trading Keith Hannan, του επικεφαλής του trading της πιστωτικής αγοράς, Brad Rosenberg και των συνεργατών Victor Flores και Allen Puwalski.

Οι περικοπές αυτές προστίθενται σε μια σειρά από απολύσεις που είχαν ήδη συρρικνώσει το προσωπικό του Paulson σε 95 άτομα από 128 το 2016.

“Προσαρμόζουμε το μέγεθος της εταιρείας για να επικεντρωθούμε στη βασική τεχνογνωσία μας σε τομείς που αναπτύσσονται”, ανέφερε το hedge fund του Paulson σε δήλωσή του μετά τις απολύσεις.

Η απώλεια κεφαλαίου δυσχεραίνει την λειτουργία του ομίλου και αυτό συμπεριλαμβάνει τις πληρωμές του προσωπικού του.

Η άλλοτε “μαμούθ” εταιρεία του Paulson, που στο παρελθόν ήταν από τις μεγαλύτερες στον κλάδο των hedge funds, θα επιστρέψει χρήματα στους επενδυτές κάποιων funds του, συμπεριλαμβανομένου του Credit Opportunities fund.

Ο Paulson οδηγήθηκε σε αυτή την εξέλιξη μετά από μια σειρά λανθασμένων στρατηγικών, με αποτέλεσμα τα υπό διαχείριση assets της εταιρείας του να μειωθούν σε περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια από την κορυφή των 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Από το 2011, η Paulson & Co υπέστη σειρά ζημιών στα περισσότερα από τα hedge funds της, με το γνωστό Schroder GAIA Paulson Merger Arbitrage  να χάνει 18,1% και 23% το 2016 και το 2017 αντίστοιχα, ενώ φέτος ήδη υποχωρεί κοντά στο 6%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ