Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. («Εθνική Τράπεζα»)  και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. («Πειραιώς» και μαζί με την Εθνική Τράπεζα, οι «Ανάδοχοι Έκδοσης») ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση της συνδιοργάνωσης και συμβασιοποίησης ομολογιακού δανείου ύψους έως 665,6 εκ. ευρώ («Χρηματοδότηση») προς τη Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. («Εταιρεία»), με αποκλειστική και από κοινού πλήρη ανάληψη αυτής από τους Αναδόχους Έκδοσης σε ίσα ποσοστά.

Το προϊόν της Χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την μερική κάλυψη του τιμήματος Επέκτασης Σύμβασης Παραχώρησης ποσού Ευρώ 1,115 εκ. (πλέον ΦΠΑ) που θα καταβληθεί προς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. για την 20-ετή παράταση, έως τον Ιούνιο του 2046, της αρχικής περιόδου παραχώρησης προς την Εταιρεία, προκειμένου η τελευταία να διοικεί και να λειτουργεί τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα της Σύμβασης Παραχώρησης του Αεροδρομίου με ημερομηνία 31 Ιουλίου 1995. Η τεχνική ολοκλήρωση της συναλλαγής επιτελέστηκε στο περιορισμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο προσδιορίστηκε από την Εταιρεία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις δομικές ιδιαιτερότητες καθώς και τις επιμέρους εμπορικές απαιτήσεις.

 

 

 

                                                                                                                  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

των εμπλεκόμενων φορέων. Η εκταμίευση της Χρηματοδότησης τελεί υπό την αίρεση συνήθων για αντίστοιχες συναλλαγές προϋποθέσεων κάλυψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ