Επειδή πολλά διαβάζω και περισσότερα ακούω τα τελευταία …24ωρα, σχετικά με την υπόθεση του ΙΑΣΩ (από το ότι το OAKTREE λειτουργεί σαν…μπροστινός άλλου fund ή κάποιου έλληνα παράγοντα μέχρι πως, επί της ουσίας, δεν καίγεται να αποκτήσει την εισηγμένη) θεώρησα χρήσιμο να παρέμβω για να ξεκαθαρίσω 5 πραγματάκια:

Να σας μεταφέρω ότι μου είπε χθες βράδυ άνθρωπος, ο οποίος είναι μέσα στο deal.
Διαβάστε και κρατήστε τα και όταν έρθει η ώρα θυμηθείτε που τα διαβάσατε.

  1. Το OAKTREE, εξ΄ αρχής, είχε στρατηγική επιδίωξη να αποκτήσει τον όμιλο ΙΑΣΩ, κάτι που ούτε στο ελάχιστο άλλαξε και μετά την εξαγορά το 62% από το Brookfield Asset Management, έναντι 4,8 δισ $.
  2. Ο σχεδιασμός αφορούσε (και αφορά ) την απόκτηση αρχικά του 50+ 1 μετοχή του ΙΑΣΩ, και σε δεύτερο χρόνο επιπλέον ποσοστού.
    Το ενδεχόμενο της εξόδου από το χρηματιστήριο ΔΕΝ ήταν και δεν είναι το πρωτεύον.
  3. Το ποσοστό μετοχών, που έχει αυτή την στιγμή στα χέρια του το fund είναι πάνω από το 40% , έχει κάνει 2-3 συμφωνίες με ομάδες μετόχων μειοψηφίας που του δίνουν ένα επιπλέον 5% plus, ενώ σε όσους δεν προτίθενται να πουλήσουν δεν σχεδιάζει να κάνει δεύτερη πρόταση. Για παράδειγμα η πλευρά Elliott, που φέρεται να έχει ένα 3,5% και δεν προτίθεται να πουλήσει δεν θα προσεγγισθεί, το ίδιο και άλλοι ανάλογοι μέτοχοι.
  4. Τα όσα ακούγονται για Αποστολόπουλο ή Euromedica ή Farallon ουδέν ίχνος αλήθειας έχουν. Το γιατί “τρέχει” το ΙΑΤΡΙΚΟ είναι…άλλου παπά ευαγγέλιο (και ας αναζητηθεί στο ποσοστό που έχουν οι μέτοχοι και το περιορισμένο free float).
  5. Όταν έρθει η ώρα των ανακοινώσεων συν τω χρόνω θα βγουν και άλλες (τουλάχιστον ) 2 συμφωνίες για την απόκτηση περιφερειακών μονάδων.

Συμπέρασμα:

Στρατηγική είναι η επιδίωξη του OAKTREE να αποκτήσει το ΙΑΣΩ και 2-4 επιπλέον περιφερειακά, να συγκροτήσει έναν όμιλο και ως δεύτερος ισχυρός παίκτης στον κλάδο (μετά το ΥΓΕΙΑ) να καθίσει στο τραπέζι με το CVC Capital και τις ασφαλιστικές.

Εκεί όπου θα παιχτεί το μεγάλο, πολύ μεγάλο παιχνίδι….

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είσαι σίγουρος ότι δεν θα εμφανιστεί άλλος παίκτης τις επόμενες ημέρες με υψηλότερη αρκετά προσφορά?

  2. Η άποψη σου ότι θέλουν το ΝΤΥΝΑΝ στο Δημόσιο μάλλον αφελής μου ακούγεται CVC καιOAKTREE θα κονταρωκτυπηθουν γι αυτο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here