Για τα μέσα Φεβρουαρίου σας είχα…ψιθυρίσει πως περίμεναν να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος που διενεργείται στο ΙΑΣΩ για λογαριασμό του επενδυτικού  fund Oaktree.

Χθες, παραμονή Αγίου Βαλεντίνου, ρώτησα πάλι  την …πηγή μου τι γίνεται, που βρισκόμαστε και πότε θα έχουμε νεότερα για να ενημερώσουμε τους πολυπληθείς-  απ΄ ότι έχω καταλάβει- ενδιαφερόμενους για την υπόθεση.

  • Υπομονή 2-3 εβδομάδες“, ήταν αυτό που ζητήθηκε, καθώς η όλη διαδικασία πηγαίνει λίγο πιο πίσω ακριβώς επειδή η ενδελεχής έρευνα εξέτασης που θα διασφαλίζει μία εν δυνάμει μελλοντική επένδυση απαιτεί επιπλέον στοιχεία αλλά και νέο κύκλο επαφών με ομάδες ιατρών-μικρομετόχων του ομίλου.

Μία ματιά και μόνο στην πορεία της μετοχής είναι αποκαλυπτική των διεργασιών, που γίνονται στο προσκήνιο κυρίως όμως στο παρασκήνιο τόσο του ΙΑΣΩ όσο του κλάδου ευρύτερα. Πολλώ δε μάλλον από τούδε και στο εξής, που το ΥΓΕΙΑ είναι στην έξοδο από το χρηματιστήριο. 
Από τα χαμηλά των 0,60-0,70 ευρώ που ήταν η μετοχή στις αρχές Νοεμβρίου έκανε άλματα για να φτάσει στα 1,10-1,15 στα τέλη του μηνός.

Ακολούθησε ένας δεύτερος γύρος έως τα νέα υψηλά των 1,40 ευρώ, στις 24 Ιανουαρίου με μία πλαγιοανοδική κίνηση συνοδευόμενη από αυξημένες συναλλαγές, πακέτα μετοχών που έβγαιναν σε δημοπρασία (από ιατρούς μετόχους του ομίλου) και έκτοτε μία πορεία συσσώρευσης σε πολύ στενό εύρος τιμών, σταθερά πάντα με υψηλό τζίρο και άμεση απορρόφηση της όποιας προσφοράς βγαίνει.
Το διάγραμμα της μετοχής ένα πράγμα δείχνει, όσο είναι σε εξέλιξη το due diligence η τιμή δεν θα περάσει τα 1,40 ευρώ αλλά στην περίπτωση που η ολοκλήρωση της διαδικασίας προδικάσει θετικές εξελίξεις όσον αφορά στην προσπάθεια του fund να πάρει τον όμιλο θα δούμε στο ταμπλό…ομορφιές. Τα 1,50 ευρώ, που έχουν δοθεί για στόχος μπορεί να είναι περισσότερα.
Αυτά τα ολίγα, με την βεβαιότητα πως θα επανέλθω σύντομα.
Πάντως το ΙΑΤΡΙΚΟ ενισχύθηκε και χθες, με 2,08% στα 1,44 ευρώ καλύπτοντας με την προηγηθείσα αντίδραση της Τρίτης την fake διόρθωση της Δευτέρας, διόρθωση μπας και.. τσιμπήσει κανείς και δώσει τσάμπα κανά χαρτάκι του θεραπευτηρίου. Στα 127,5 εκατ. Ευρώ, η αποτίμηση του ΙΑΤΡΙΚΟΥ, στα 163,7 εκατ. του ΙΑΣΩ. Χεράκι- χεράκι…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν μπορούμε fundamentally speaking να βγάζουμε τιμές επειδή ας πούμε στο Υγεία έγινε η ΔΠ κάπου στα 290 εκατομμύρια με μεγαλομέτοχο την Πειραιώς και πολύ λιγότερους μικρομετόχους. Νομίζω στο ΙΑΣΩ εκεί θα κολλήσει το πράγμα. και ειλικρινά όποιος διαβάζει την οικονομική έκθεση 6μήνου 2018 θα καταλάβει. Δεν βλέπω πιθανότητα για πρόταση άνω του 1.20€.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here