Τι θα γίνει στο ΙΑΣΩ μετά την Εθνική μας Εορτή;, σας ρωτούσα στις 12 Μαρτίου. 
Νομίζω, πως ήρθε η ώρα και ότι μετά την χθεσινή υπεραπόδοση της μετοχής με +2,95% στα 1,40 ευρώ να θεωρήσουμε πως επί της ουσίας το deal με το OAKTREE θεωρείται ως δεδομένο.

Με αυξημένες συναλλαγές 467.037 μετοχές, τζίρο 638.019 ευρώ η μετοχή βρέθηκε σε απόσταση μόλις 0,02€ από το τελευταίο υψηλό των 1,42 ευρώ, της 18ης Μαρτίου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση διέκρινα αγορές από γνώστες της υπόθεσης και της σχετικής διαδικασίας, από παίκτες οι οποίοι θεωρούν ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο το ξένο fund να υποχρεωθεί να ανεβάσει λίγο τον πήχη, πάνω από τα 1,50 (θυμίζω η αρχική τιμή, που είχε κυκλοφορήσει στην αγορά ήταν για 1,30 ευρώ/μετοχή).
Στα 171,02 εκατ. € η αποτίμηση του ΙΑΣΩ, μετά την νέα άνοδο της τιμής, και εάν συνεκτιμήσω το τίμημα που συνολικά ανέλαβε το CVC Capital για το ΥΓΕΙΑ μία λογική χρηματιστηριακή αξία όπου πιθανότατα θα υπογραφεί το deal είναι κοντά στα 190-200 εκατ. ευρώ.
Δεδομένου ότι για το CVC Capital η εξαγορά του συνολικού ποσοστού μετοχών συμπεριλαμβανόμενων των υποχρεώσεων του ομίλου (στα περί 130 εκατ. €) έφτασε κοντά στα 400 εκατ. ευρώ για το ΙΑΣΩ ένα εύλογο τίμημα είναι κοντά στα ποσά που νομίζω ότι σας αποκαλύπτω.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Ο διενεργούμενος νομικός και οικονομικός έλεγχος είναι σε εξέλιξη και δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών της Εταιρείας”.”
  Εδω η εταιρια αναφέρει οτι ουτε ο ελεγχος δεν εχει τελειωσει!! Πως γραφουν για δπ εως το τελος του μηνα?? Φευυυ

 2. Του ΥΓΕΙΑ η κεφαλαιοποίηση κατά την εξαγορά ήταν 290.000.000€ ΧΩΡΙΣ τις υποχρεώσεις οι οποίες ήταν 1,5 φορά υψηλότερες από αυτές του ΙΑΣΩ.

  Κάτι κάνεις λάθος στους υπολογισμούς σου σύντροφε.

  • Μια χαρα τα λεει.. Καταρχάς το φαντ που πηρε το υγεια ακολουθεί επιθετικοτατη τακτικη, με τιμες που ξεφεύγουν προσ τα πανω απο τα συνηθισμένα πλαίσια των υπολοίπων φαντσ..εδωσε 12 φορές το ebitda 400 εκ συνολικα με τα δάνειά…
   Αν γινει και στο ιασω αντίστοιχα τόσο καλη πρότασή, λεμε αν.. με ενα ebitda γυρω στα 25 εκ παμε σε ενα συνολικό ποσο 300 εκ ..190+- εκ το τίμημα και 100 εκ ο δανεισμός… Δπ δηλαδή 1.5 όπως διαβάζουμε..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here