Τα προβλήματα στη μετοχή της γερμανικής τράπεζα απασχολούν έντονα τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Κρίστιαν Ζέβινγκ, την ίδια ώρα που το μέλλον του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος διαγράφεται ιδιαίτερα αμφίβολο. Η τράπεζα αντιμετωπίζει δύσκολα ερωτήματα μετά την εγκατάλειψη τον περασμένο μήνα των συζητήσεων που είχε για συγχώνευσή της με την Commerzbank. H τράπεζα έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από την αποτυχία της σε τεστ των εποπτικών Αρχών, υποβαθμίσεις του αξιόχρεου, μεγάλα πρόστιμα και αναδιαρθρώσεις της διοίκησής της, ενώ κατέγραψε κέρδη το 2018, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, «θα επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό, επικεντρώνοντας την τράπεζά μας αυστηρά σε κερδοφόρες και αναπτυσσόμενες δραστηριότητες που είναι ιδιαίτερα σχετικές με τους πελάτες μας». «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δύσκολες περικοπές», πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει λεπτομερώς πού θα γίνουν αυτές

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας υποχώρησε σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ, καθώς ο Κρίστιαν Ζέβινγκ κήρυσσε την έναρξη της ετήσιας συνέλευσής της, όπου θα αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις των μετόχων για τη στρατηγική και την καθοδήγησή της. Την περασμένη εβδομάδα, μεγάλοι επενδυτές ζήτησαν από τη Deutsche Bank να περιορίσει την πολύ μεγάλη διεθνή δραστηριότητά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here