Δημήτρης Μαλλάς

 

Μερικές εβδομάδες υπομονή θα πρέπει να κάνουμε όσον αφορά τις εξελίξεις στη Forthnet. Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η προθεσμία για τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και των πιστώτριων τραπεζών έχει πλέον «μετακινηθεί» για το τέλος Ιανουαρίου.

Το υπάρχον πλάνο, πάντως, όπως αναφέρουν οι υπάρχουσες πληροφορίες, είναι η Alter Ego να πάρει έναντι ενός τιμήματος, το οποίο εκτιμάται περίπου στα 41 εκατ. ευρώ, ένα ποσοστό της τάξεως του 21%-22% με τις τράπεζες να διατηρούν περίπου το 15%. Βέβαια, στο «πακέτο» περιλαμβάνονται και οι δανειακές υποχρεώσεις της Forthnet που περιλαμβάνουν και ένα μεγάλο κομμάτι μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Κομμάτι το οποίο αν μετατραπεί θα δώσει πρακτικά τον πλειοψηφικό έλεγχο της Forthnet στην Alter Ego.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Φεβρουάριο για να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μετοχική σύνθεση της Forthnet, η οποία ετοιμάζεται πάντως για την είσοδο της στην κινητή τηλεφωνία μέσα στην άνοιξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here