«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Τρ. Πειραιώς αποτελεί σύμφωνα με τον CEO Χρήστο Μεγάλου η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης έκδοσης τίτλων Tier 2 της Τράπεζας, ύψους €500 εκατ.

Ο κ. Μεγάλου κάνει λόγο για ένα «σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς» ενώ εκφράζει την ικανοποίησή του για την ισχυρή ζήτηση εκ μέρους μεγάλων θεσμικών επενδυτών.

H Τράπεζα Πειραιώς, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως ολοκλήρωσε με επιτυχία στη διεθνή αγορά κεφαλαίων την έκδοση τίτλων μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 ύψους €500 εκατ. με επιτόκιο 5,50%. Οι τίτλοι είναι δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στα πέντε έτη (10NC5) και θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια διήμερων επαφών που είχε η διοίκηση της Τράπεζας με διεθνείς επενδυτές, με τη ζήτηση να διαμορφώνεται υψηλότερα των 4 δισ. (8 φορές υπερκάλυψη) και με περίπου 350 επενδυτές να συμμετέχουν στη διαδικασία βιβλίου προσφορών.

  • Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Τράπεζας Πειραιώς στις διεθνείς αγορές, μετά την επιστροφή της Τράπεζας στις αγορές κεφαλαίου τον Ιούνιο 2019. Η συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς, όπως ανακοινώθηκε στην αγορά στις 3 Φεβρουαρίου 2020 και οι τίτλοι ενισχύουν τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας Πειραιώς κατά περίπου 110 μονάδες βάσης.

Οι Goldman Sachs International και UBS Investment Bank ενήργησαν ως από κοινού συντονιστές και διοργανωτές του βιβλίου προσφορών και οι Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura ως από κοινού διοργανωτές του βιβλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here