Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε με επιτυχία το κομβικό σημείο στήριξης των 630 μονάδων, ολοκληρώνοντας μια διόρθωση της τάξης του 8,5% από τα τοπικά υψηλά που σημειώθηκαν στις αρχές του μήνα. Ο κινητός μέσος των 30 ημερών παρέμεινε ανέπαφος, διατηρώντας έτσι τη μεσοπρόθεσμη ανοδική δυναμική του διαγράμματος της αγοράς.

Ο MACD, ωστόσο, επανήλθε με μικρή καθυστέρηση σε ανοδική τροχιά, καθώς στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής εμφάνισε κόπωση, με αποτέλεσμα να γυρίσει αρνητικός, παραμένοντας σε φάση πώλησης έως την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Τα καλά νέα για τους αγοραστές είναι ότι στο γρήγορο «κάτω» της πρόσφατης διόρθωσης εκτονώθηκαν οι ταλαντωτές από τις υπεραγορασμένες ζώνες τιμών, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχει εκ νέου ανοδικό περιθώριο που μπορεί να πληρώσει επίπεδα άνω των 700 μονάδων.

Σημείο αναφοράς παραμένει η αντίσταση που ορίζεται από το καθοδικό κενό της 9ης Μαρτίου, όπου και εκτιμάται ότι θα δοθεί η επόμενη σκληρή «μάχη» των πωλητών. Το σενάριο ανάκαμψης, μέχρι στιγμής, εξελίσσεται ικανοποιητικά, η αρνητική μεταβλητότητα αναχαιτίζεται σχετικά γρήγορα και δεν βγάζει σημαντικές συναλλαγές που θα έδιναν στίγμα αποχώρησης ισχυρών χαρτοφυλακίων, και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχουμε το πρώτο ραντεβού με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, ο οποίος βρίσκεται σε κατερχόμενη πορεία προς τις 735 μονάδες.

Αυτήν την εβδομάδα, ενδεχομένως, να συσσωρεύσει στην περιοχή των προηγούμενων υψηλών πριν ο Γενικός Δείκτης επιχειρήσει τη νέα ανοδική διαφυγή.

Ημερολόγιο/Ατζέντα

Φορτωμένη είναι η εβδομάδα από τακτικές γενικές συνελεύσεις, οι οποίες έχουν αυξημένο ενδιαφέρον λόγω των αποφάσεων που αφορούν τις αποκοπές μερισμάτων.

Στις κυριότερες από αυτές ξεχωρίζουν (σε παρένθεση η έγκριση του μερίσματος):

24 Ιουνίου: Ελληνικά Πετρέλαια (0,25 ευρώ), Καρέλιας (9,40 ευρώ), ΟΤΕ (0,55 ευρώ), 25 Ιουνίου: Jumbo (0,235 ευρώ), Πλαίσιο (0,02 ευρώ), 26 Ιουνίου: Flexopack (0,063 ευρώ) Quest Συμμετοχών (0,15 ευρώ).

Από όσες εταιρείες έχουν ήδη πάρει τις σχετικές αποφάσεις χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 17 λεπτών ανά μετοχή θα διαπραγματεύεται η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ενώ η Motor Οil και η «Μυτιληναίος» θα διαπραγματεύονται χωρίς τα μερίσματα των 0,80 και 0,36 ευρώ ανά μετοχή από την Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η 26η Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της «Μυτιληναίος» στο ΧΑ (αποπληρωμή 29 Ιουλίου).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

 

 

Πωλητές, λόγω της αλλαγής στη στάθμισή του στους δείκτες. Δοκιμάζει τη στήριξη και το ημερήσιο «στοπ», που λογικά θα σηκώσει και όγκους.

 

 

Το 2.430 είναι το μεγάλο της επίπεδο του οποίου κατοχύρωση δίνει είσοδο. Το γράφημα είναι εβδομαδιαίο.

 

 

Με πάνω από 1 bill market cap και από τους αγαπημένους τίτλους και κλάδος των ξένων. Ουσιαστικά, μετά το πρόσφατο νέο υψηλό, ο τίτλος έχει κοντινή στήριξη το 920 και κύρια σαν παλαιό υψηλό το 880. Το 975 κοντινή αντίσταση και «στοπ» σε ημερήσιο κλείσιμο.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 23/06/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here