Με την ματιά του Μάνου Χατζηδάκη, Επικεφαλής Ανάλυσης, ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε έξι εβδομάδες ανόδου κατακτώντας υψηλά 13 μηνών και εμφανίζοντας στην συνεδρίαση της Παρασκευής (12/03) -με την συνδρομή των προσυμφωνημένων πακέτων της ΓΕΚ- τον υψηλότερο τζίρο για το 2021. Απόροια αυτής της συνεχούς ανόδου είναι η εμφάνιση υπερτιμήσεων στους ταλαντωτές, φαινόμενο το οποίο για τελευταία φορά είχε παρατηρηθεί φέτος στις 4 Ιανουαρίου. Οι βραχυπρόθεσμες τεχνικές υπερτιμήσεις υποδηλώνουν αύξηση της δυναμικής της τάσης χωρίς απαραίτητα να αποτελούν απαραίτητα την έναρξη άμεσης διόρθωσης.

Στην προηγούμενη ανοδική έξαρση ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου του 2020 σε υπεραγορασμένα επίπεδα με αλλεπάλληλα ανοδικά κλεισίματα. Το φαινόμενο φαίνεται να επαναλαμβάνεται και τώρα καθώς από τις 22 Φεβρουαρίου σε σύνολο 15 συνεδριάσεων ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει μόλις τρεις φορές. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι ταλαντωτές δεν έχουν εισέλθει ακόμα στα κόκκινα το οποίο πιθανόν να αποτελούσε μια πιο ισχυρή ένδειξη διόρθωσης στις επόμενες συνεδριάσεις. Με την υπέρβαση των 830 μονάδων πιστοποιήθηκε η διαφυγή προς τις 911 μονάδες, επίπεδο το οποίο μεσοπρόθεσμα ο Γενικός Δείκτης μπορεί βάσιμα να δει έχοντας με το μέρος του τάση, και αναλογίες διόρθωσης από τα χαμηλά. Αν και οι έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες αποτελούν ένα δέλεαρ κατοχύρωσης κερδών η ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να κινηθεί πλάγια συσσωρεύοντας δυνάμεις για το επόμενο ανοδικό βήμα.

Η εβδομάδα, παρά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, παρουσιάζει ενδιαφέρον ανεβάζοντας στροφές προς το τέλος της. Από πλευράς αποτελεσμάτων η Ε-ΝΕΤ θα δημοσιεύσει οριστικές λογιστικές καταστάσεις την Τετάρτη μαζί με την Cenergy, ακολουθεί την Πέμπτη η Viohalco και τέλος η Frigoglass στις 19/3. Εκτός από την δημόσια προσφορά του ομολόγου της Motor Oil (17-19 Μαρτίου) την Παρασκευή λήγουν παράγωγα επί δεικτών και μετοχών ενώ το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του Eurostoxx (προσθήκη ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΔΕΗ) και FTSE Russel (προσθήκη ομίλου Βιοχάλκο). Το βράδυ της ίδια ημέρας η DBRS θα ανακοινώσει την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK,17/03/2021

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. το site μου δινει την εντυπωση του παρατημενου… …αναρτηση σχολιου που αφορα τη περασμενη εβδομαδα,ολο το χαα χορευει στο ρυθμο της αμκ της πειρ,εδω ακρα του ταφου σιωπη ,τι ναπω…. ..κ.Κωνστα τα σεβη μου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here