Γράφει η «ξενοδόχος»

Ακόμη και μέσα σε αυτή τη σεζόν ενδέχεται να λειτουργήσει κάτω από τη νέα διεύθυνση ο «Ηριδανός» στον Κεραμεικό.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο των 5 αστέρων, για το οποίο ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της Probank Leasing πραγματοποίησε διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση του. Για πρώτη φορά μετά από επανειλημμένες διαγωνιστικές διαδικασίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε πλειοδότης στο όνομα εγχώριου ξενοδόχου, ο οποίος διαθέτει αυτή την στιγμή κι άλλες μονάδες στην ελληνική πρωτεύουσα και ελληνικά νησιά. Το ενοίκιο θα είναι κοντά στην τιμή που είχε ορίσει η Probank Leasing στον τελευταίο διαγωνισμό, ήτοι τα 37 χιλ. ευρώ το μήνα, χαμηλότερο σε σύγκριση με το τίμημα που ζητούσε σε προηγούμενο διαγωνισμό η Εθνική, στα 42 χιλ. ευρώ. Το 2017 ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας είχε προσπαθήσει να πουλήσει το ακίνητο στην τιμή των 6,5 εκατ. ευρώ ωστόσο δεν είχε βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη λειτουργία της μονάδας θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να «προλάβει» ακόμη και τη φετινή σεζόν, κάτι που δεν θεωρείται αδύνατο δεδομένου ότι το ξενοδοχείο μισθώνεται με τον εξοπλισμό του από την Probank Leasing.

Το ξενοδοχείο «Ηριδανός» είναι δυναμικότητας 39 δωματίων και 81 κλινών, διαθέτει εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, bar στο δώμα με θέα την Ακρόπολη και αίθουσα συνεδριάσεων 60 ατόμων. Είναι συνολικής επιφάνειας 2.372 τ.μ. και βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού και συγκεκριμένα επί της συμβολής της οδού Πειραιώς 78 με την οδό Σαλαμίνος 14 (πεζόδρομος) στην Αθήνα. Το ακίνητο αποτελείται από δύο τμήματα συνενωμένα μεταξύ τους, ένα πενταώροφο διατηρητέο επί της οδού Πειραιώς και ένα τριώροφο κτίσμα συμβατικής κατασκευής. Το αρχικό τμήμα κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, ανακατασκευάστηκε και επεκτάθηκε το 2003, ενώ το νέο τμήμα αποπερατώθηκε το 2006.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here