Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις για την πώληση του πακέτου 90.000 “κόκκινων δανείων” αξίας 6,1 δισ € της Εθνικής Τράπεζας, με την κωδική ονομασία FRONTIER, δεν θα καθυστερήσουν άλλο.

Το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα ανακοινωθεί η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής για το όνομα της εταιρείας που θα αναλάβει να διαχειριστεί αυτό το πακέτο η οποία -μετά την συναλλαγή- σίγουρα θα είναι η μεγαλύτερη στον χώρο των servicers.

  • Αμέσως, μετά το Frontier ωστόσο, ένα άλλο μεγάλο πακέτο κόκκινων δανείων, θα διατεθεί στην αγορά, αυτή τη φορά από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόκειται για το επίσης πολύ μεγάλο πακέτο Ariadne που έχει αναλάβει από καιρό να ξεκαθαρίσει ώστε να είναι τιτλοποιήσιμο, η PQH…

  • Η PQH διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια τραπεζών που έχουν ήδη συγχωνευτεί ή απορροφηθεί και το “κακό” τους τμήμα τελεί υπό εκκαθάριση (Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, FBBank, Proton , Probank καθώς και μία μεγάλη ομάδα συνεταιριστικών τραπεζών

Η PQH έχει ήδη πουλήσει το χαρτοφυλάκιο «Αίολος» που περιελάμβανε κόκκινα  δάνεια ονομαστικής αξίας 2,4 δισ €, καταναλωτικής πίστης (καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες) χωρίς εξασφαλίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here