Σε μια ζεστή, λιτή τελετή, στο Περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία 300 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, μελών της ΕΕΔΕ και δημοσιογράφων, ανακηρύχθηκε Manager of the Year 2017, o Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε για 16ο διαδοχικό χρόνο η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι ομιλητές αναγνώρισαν πως ο κ. Αθανασίου στα 10 χρόνια που κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development κατάφερε -παρά τις εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες- να επιτύχει ρεκόρ κερδοφορίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια και να εδραιώσει την εταιρεία ως ηγέτιδα της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμφωνία για την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού έχει υπογραφεί το… 2014 και ακόμη παραμένει σε εκκρεμότητα.

«Το να αφουγκράζεσαι ουσιαστικά τις ανάγκες όλων των εμπλεκομένων μερών σε κάθε είδους συνεργασία, καθώς και το χτίσιμο εμπιστοσύνης σε κάθε σχέση αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά επιτυχίας», δήλωσε ο κ. Αθανασίου. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημαντικότητα των διεθνών συνεργασιών. Μέσω στρατηγικών κινήσεων εξωστρέφειας, επετεύχθησαν διεθνείς συνεργασίες με σημαντικού κύρους εταιρείες, όπως η Blackstone Group, η Värde Partners, η Dogus Group, η HSBC, η Fosun και η Eagle Hills.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου έχει πολυετή εμπειρία σε σημαντικές διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην εννεαετή καριέρα του στις ΗΠΑ εργάστηκε για την Ernst & Young και την Emerson Electric. Εχει διατελέσει CFO της Diageo Hellas, με περιοχή ευθύνης την Ελλάδα και την Τουρκία, CFO Δυτικής Ευρώπης στην Βarilla, με έδρα το Παρίσι και CFO Ελλάδος στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here