Το ποσό των 200 εκατ. ευρώ επενδύει ο Κ. Κωνσταντακόπουλος, διά της Costamare στην Neptune Maritime Leasing, συμφερόντων Μ. Λάτση.

Η επένδυση καθιστά την Costamare βασικό μέτοχο στην Neptune Leasing, μια πλατφόρμα ναυτιλιακής χρηματοδοτικής μίσθωσης με αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2021 από τον κ. Χάρη Αντωνίου ο οποίος με τη μεγάλη του εμπειρία στον κλάδο θα συνεχίσει ως διευθύνων σύμβουλος στη Neptune.

Η ελληνική ναυτιλιακή, θα συνεργαστεί σε αυτό το project με τον βασικό επενδυτή της Neptune Leasing, το Latsco Family Office, της οικογένειας της κας . Μαριάννας Λάτση, το οποίο επίσης αυξάνει την επένδυσή του στη Neptune Leasing.

«Και οι δύο βασικοί επενδυτές μας μοιράζονται τον στόχο της Neptune Leasing να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο στη ναυτιλία, να διαφοροποιήσει τους διάφορους κλάδους της ναυτιλίας και να επιδιώξει υγιείς αποδόσεις σε αποδεκτά επίπεδα κινδύνου.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Neptune δεν είναι ανταγωνιστικό, αλλά είναι συμβατό με την τραπεζική χρηματοδότηση και επιδιώκουμε συνεργασία με εμπορικούς δανειστές», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Η Gabriella Kindert, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Neptune Leasing, πρόσθεσε: «Η ναυτιλιακή μίσθωση έχει ελκυστική ικανότητα δημιουργίας εισοδήματος, προστασία από τα μειονεκτήματα και περιορισμένη συσχέτιση με άλλα επενδυτικά προϊόντα.

Δεδομένης της μεγάλης κατακερματισμένης αγοράς και της αυξανόμενης ζήτησης πιστώσεων, η ναυτιλιακή μίσθωση προσφέρει ένα κατάλληλο σημείο εισόδου για τους επενδυτές.

Η υποστήριξη που απολαμβάνει η Neptune Leasing από δύο κορυφαίους στρατηγικούς επενδυτές με ενδιαφέροντα στη ναυτιλία, δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να επιδιώξει την αποστολή και τους αναπτυξιακούς της στόχους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here