To Uni.Fund ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας FlexCar με επένδυση συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με τους Venture Friends. 

Η FlexCar είναι μια start-up που καινοτομεί, αλλάζοντας όσα ξέραμε μέχρι σήμερα σχετικά με τη μίσθωση αυτοκινήτου, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αποκτήσουν το αυτοκίνητο που θέλουν για όσο καιρό θέλουν χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς κρυφές χρεώσεις. 

Στους πρώτους μήνες λειτουργίας της FlexCar, η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι πολύ θερμή και τα πρώτα FlexCar αυτοκίνητα είναι ήδη στους δρόμους της Αθήνας. «Με τη FlexCar απέκτησα πολύ γρήγορα, εύκολα και οικονομικά το αυτοκίνητο που πάντα ήθελα, χωρίς μεγάλες προκαταβολές και χρονικές δεσμεύσεις», δηλώνει με ενθουσιασμό η Μαίρη Κονταρίδη, πρώτη πελάτης της FlexCar. 

Ιδρυτές της FlexCar είναι ο Δάβαρης Κωνσταντίνος, πρώην στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών και απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και του London School of Economics και ο Γιώργος Δεσύλλας, πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων στις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες του κόσμου. «Η FlexCar θέλει να κάνει εύκολη και προσιτή τη χρήση και απόκτηση αυτοκινήτου. Η FlexCar προσφέρει αυτό που έψαχναν μέχρι σήμερα οι καταναλωτές. Χρήση αυτοκινήτου χωρίς μεγάλες προκαταβολές και εγγυήσεις, χωρίς καμία δέσμευση, με δικαίωμα επιστροφής του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή και με δικαίωμα εξαγοράς του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Όλα αυτά πολύ γρήγορα και εύκολα μέσα από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σου στο www.flexcar.gr», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δάβαρης, CEO & Co-Founder της FlexCar. 

“Είναι σημαντικό να έχεις στην ομάδα σου ανθρώπους με εμπειρία και όραμα, όπως ο Απόστολος Αποστολάκης του Venture Friends και ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος του Uni.Fund, που πιστεύουν στην ομάδα της FlexCar και μας στηρίζουν από την πρώτη στιγμή”, δήλωσε ο Co-Founder της FlexCar, Γιώργος Δεσύλλας. 

“Η FlexCar διαθέτει μια ομάδα με ισχυρές επιχειρηματικές δεξιότητες και ένα εξαιρετικά καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο με μεγάλες δυνατότητες scaling. Η ανταπόκριση στρατηγικών συνεργατών, αλλά και των τελικών πελατών στις υπηρεσίες της FlexCar επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι η εταιρεία θα έχει μια πολύ επιτυχημένη πορεία”, δήλωσε ο Σωτήρης Παπαντωνόπουλος- Μαντόπουλος, Partner του Uni.Fund.

Η καινοτόμα ελληνική startup στοχεύει να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να επεκτείνει δυναμικά την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Λίγα λόγια για το Uni.Fund (https://uni.fund/)

To Uni.Fund ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 με προσανατολισμό στην καινοτομία (Innovation Window) και τη μεταφορά τεχνολογίας (Techonogy Transfer). Σκοπός του είναι η αξιολόγηση και χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε pre-seed και seed στάδια που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής, του ηλεκτρονικού επιχειρείν και στον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα, καθώς και η ανάδειξη του δυναμικού προς επιχειρηματική αξιοποίηση που υπάρχει στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα.

Το Fund συνεργάζεται στενά με τις υπάρχουσες δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας (πανεπιστημιακά κέντρα επιχειρηματικότητας, θερμοκοιτίδες κλπ.) σε όλη την Ελλάδα στην αναζήτηση καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων ή επιχειρηματικών ιδεών που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας. 

Το Uni.Fund δημιουργήθηκε μέσω του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund), μια επενδυτική πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του European Investment Fund (EIF). Στόχος του Εquifund είναι να διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με τη δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.  

Στο κεφάλαιο που διαχειρίζεται το Uni.Fund, εκτός από το ΕquiFund, συμμετέχει η ομάδα διαχείρισης του fund, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, ο όμιλος VivaWallet, το Ίδρυμα Ωνάση, καθώς και ιδιώτες επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here