Με βάση τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 που πραγματοποιούνται με επιταχυνόμενο ρυθμό και το άνοιγμα της οικονομίας, το 90% των εύπορων επενδυτών συμφωνεί ότι η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να θέλουν να εναρμονίσουν τις επενδύσεις τους με τις αξίες τους, σύμφωνα με τη νέα έρευνα Investor Watch της UBS, της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

  • Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 8 στους 10 επενδυτές να θέλουν να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους στη ζωή τους

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 3.800 επενδυτές από 15 αγορές παγκοσμίως, κατέγραψε την ολοένα μεγαλύτερη επιθυμία των επενδυτών να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαιά τους με στόχο την προώθηση της αλλαγής, ενώ αποζητούν έναν υψηλότερο σκοπό στη ζωή τους:

  • Το 79% θεωρεί ότι η πανδημία το ώθησε να αξιολογήσει εκ νέου τι είναι σημαντικότερο
  • Περίπου οι μισοί σκοπεύουν να αυξήσουν τις φιλανθρωπικές προσφορές τους
  • Σχεδόν το 60% ενδιαφέρεται περισσότερο για τις βιώσιμες επενδύσεις απ’ ό,τι πριν από την πανδημία

  • 9 στους 10 επενδυτές επιθυμούν οι επενδύσεις τους να εναρμονίζονται με τις αξίες τους

“Η πανδημία παρότρυνε πολλούς επενδυτές να αξιολογήσουν εκ νέου τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνους και εκφράζουν πλέον την ανανεωμένη επιθυμία να συνεισφέρουν περισσότερο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου“, ανέφερε ο Tom Naratil, Συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management και Πρόεδρος της UBS Americas. “Είναι απίστευτα ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς ότι οι στοχοθετημένες επενδύσεις θα αποτελούν προτεραιότητα για τους επενδυτές τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια μοναδική συγκυρία όπου οι εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχουν την ευκαιρία να συνδράμουν τους πελάτες τους στην επίτευξη τεράστιων αλλαγών και καλύτερων αποτελεσμάτων για τις μελλοντικές γενιές”.

  • Ως εκ τούτου, περίπου τα δύο τρίτα ενδιαφέρονται περισσότερο για τις βιώσιμες επενδύσεις

Μέσα από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ως απόρροια της πανδημίας, οι νεότερες γενιές έστρεψαν περισσότερο την προσοχή τους στις επενδύσεις που συνδέονται με κάποιον συγκεκριμένο σκοπό. Το 79% των επενδυτών ηλικίας 50 ετών και κάτω επισήμανε ότι η πανδημία ενίσχυσε την επιθυμία του να συμβάλλει στον κόσμο με πιο ξεχωριστό τρόπο και να κάνει τη διαφορά, σε σύγκριση με το 51% των επενδυτών άνω των 50 ετών. Τα τρία τέταρτα περίπου του νεότερου αυτού πληθυσμού εκφράζουν επίσης την επιθυμία να αναπτύξουν ή να επικαιροποιήσουν ένα ολοκληρωμένο χρηματοοικονομικό πρόγραμμα.

Ο Iqbal Khan, Συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management, δήλωσε: “Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επενδυτές κινητοποιούνται προκειμένου να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο για έναν καλύτερο και περισσότερο βιώσιμο κόσμο. Το αυξημένο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι νεότερες γενιές για φιλανθρωπικές προσφορές και η επιθυμία τους για τη λήψη συμβουλευτικής υποστήριξης σχετικά με τις βιώσιμες επενδύσεις αποτελεί επίσης ένδειξη του ότι η νοοτροπία αυτή έχει ενδεχομένως εδραιωθεί για τα καλά”.

Από την οπτική του φύλου, περισσότερες είναι οι γυναίκες που είδαν την πανδημία ως ευκαιρία για περισυλλογή. Το 84% των γυναικών ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αξιολόγησε εκ νέου τους στόχους του, σε σύγκριση με το 76% των ανδρών. Καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να αφήνουν πίσω τους την πανδημία, το 51% των γυναικών σχεδιάζει να αυξήσει τις δωρεές για φιλανθρωπικό σκοπό, σε σύγκριση με το 42% των ανδρών.

Σχετικά με την έρευνα UBS Investor Watch

Για την παρούσα έκδοση του UBS Investor Watch, πραγματοποιήσαμε έρευνα σε 3.800 επενδυτές. Συγκαταλέγονταν άτομα άνω των 25 ετών, τα οποία διέθεταν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ σε επενδύσιμα στοιχεία ενεργητικού. Το παγκόσμιο δείγμα ήταν κατανεμημένο σε 15 αγορές: Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΑΕ, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ηπειρωτική Κίνα, Ιαπωνία, Ιταλία, Μεξικό, Ρωσία, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2021. Τα ευρήματα συγκρίθηκαν με μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2020 σε περισσότερους από 3.750 επενδυτές, με παρόμοια επίπεδα στοιχείων ενεργητικού και ηλικιακές ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here