Υπάρχουν 2.755 δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως οι οποίοι συγκεντρώνουν στα χέρια τους περισσότερα από 13 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως ότι εξ αυτών, μόλις ελαφρώς πάνω από 100 είναι Millennials, γεννημένοι την περίοδο 1981-1996. Αυτή η νέα γενιά κροίσων αντιπροσωπεύει περίπου το 3,8% του συνόλου των δισεκατομμυριούχων σε παγκόσμια βάση με συνολική καθαρή αξία 573,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το παρακάτω γράφημα δημιουργήθηκε με βάση δεδομένα από το Forbes, και κατατάσσει τους πλουσιότερους 25 δισεκατομμυριούχους Millennials, ενώ αναφέρει λεπτομερώς την πηγή πλούτου, τη συνολική καθαρή αξία, την εθνικότητα και την ηλικία τους.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα καταγωγής των περισσότερων δισεκατομμυριούχων Millennials (33 συνολικά), με την Κίνα να έρχεται στη δεύτερη στη θέση με 23.

Στις ΗΠΑ, οι εν λόγω δισεκατομμυριούχοι συνδέονται ως επί το πλείστον με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Snapchat, η Airbnb και το Facebook. Άλλοι είναι κληρονόμοι τεράστιων οικογενειακών περιουσιών όπως ο Lucas Walton – εγγονός του Sam Walton, ιδρυτή της Walmart.

Στην Κίνα, ορισμένοι Millennial Billionaires πραγματικά ξεχωρίζουν για την ραγδαία ανοδική πορεία τους, όπως η ιδρυτής της Relx, Kate Wang. Η 39χρονη ξεκίνησε τη λειτουργία της εταιρείας της με ηλεκτρονικά τσιγάρα και vape μόλις πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 36 ετών.

 

Οι δισεκατομμυριούχοι της εν λόγω ηλικιακής ομάδας είχαν συνολική καθαρή αξία 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: Visual Capitalist

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here