Για το ενδεχόμενο το 2019 να είναι η χρονιά των turn around stories το είχαμε εξετάσει στους…ψιθύρους, τρεις-τέσσερις μήνες πριν θεωρώντας ως πιθανότερα αυτά των
και ακόμη ορισμένων εισηγμένων, όπου οι διοικήσεις τους κατέβαλαν ουσιαστικές προσπάθειες να “γυρίσουν” τις εταιρείες τους.
    Χθες (ξανά ) θυμήθηκα την Frigoglass, της Truad (συμφερόντων Δαυίδ )και τον ισχυρό μέτοχο μειοψηφίας Marc Lasry των Bucs, βλέποντας τη μετοχή πάνω από τα 0,20 ευρώ (όταν άνοιγα αυτή την κουβέντα δεν ήταν παρά ένα penny stock…) και την αποτίμηση της στα 73,93 εκατ. ευρώ.
Το ότι στη μετοχή έχουν μπει γερά χέρια το καταδεικνύει το ότι με το ΧΑ σε μίνι sell off η Frigo υποχώρησε 0,95% στα 0,208 ευρώ.
     Ξεχωριστή περίπτωση όμως και η Alumil, όπου ο Γιώργος Μυλωνάς αποδεδειγμένα αγωνίζεται να κρατήσει την εταιρεία του ενεργώντας ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα.
Όταν πρωτο-έγραφα για την Alumil ήταν σε εξίσου δεινή θέση, όπως η Frigoglass, αλλά θεωρώντας παράλογο μία εταιρεία-παρά τα μύρια όσα προβλήματα- να πραγματοποιεί- το 2018– τζίρο πάνω από τα 250 εκατ. € και η χρηματιστηριακή αξία της στο ταμπλό να είναι με το ζόρι στα 5 εκατ. ευρώ.
Τέτοιες στρεβλώσεις λύνονται μόνο δραστικά ή η εταιρεία πηγαίνει για…φούντο, που λένε, βάζει λουκέτο ή επανέρχεται (καλή ώρα ο Παπουτσάνης, άλλο ένα turn around story, που έγκαιρα ανέδειξαν οι…ψίθυροι).
Παράλληλα έβλεπα ότι η Alumil έκλεινε καλές συμφωνίες από ΗΑΕ μέχρι Αυστραλία και προχωρούσε projects στις 4 γωνιές του πλανήτη.
Ήμουν σίγουρος θα το πάλευε μέχρις στο…αμήν, ο Γιώργος Μυλωνάς, όπως και το κάνει. Τον (υπό)στηρίζουν βέβαια και οι τράπεζες (και γιατί όχι, εδώ στήριξαν άλλους και άλλους…) και όντως αυτό αποτυπώνεται στο ταμπλό.
Χθες μέσα στον γενικότερο χαμό λιγοστές ήταν οι εισηγμένες που πήγαν κόντρα στην διόρθωση, και μία από αυτές η Alumil με +19,51% στα 1,96 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 322.023 ευρώ. Αποτίμηση, πλέον, στα 43,15 ευρώ με τη μετοχή να έχει απόδοση +982,87% (!) από την αρχή του έτους.
    Και έτσι, όπως την είδα χθες, συνεκτιμώντας το περιορισμένο free float (οι Γεώργιος και η Ευαγγελία Μυλωνά ελέγχουν από 47,1% και 24% του μετοχικού κεφαλαίου) εκτιμώ πως εταιρεία και μετοχή έχουν δρόμο- που λένε- μπροστά τους.
     Ωστόσο, παράπονα δεν έχουμε ούτε από την ΑΒΑΞ, καθώς η μετοχή έκανε ένα συν 1,20% στα 0,84 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 138.254 ευρώ. Με την αποτίμηση στα 65,23 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here