Στα 0,21 ευρώ η μετοχή της Frigoglass, με απόδοση +9,95% την προηγούμενη εβδομάδα, με +50% σε διάστημα μηνός και με “δίπλωμα” (+100%) από την αρχή του έτους, με αποτέλεσμα η αποτίμηση της εταιρείας να διαμορφώνεται πλέον στα 74,64 εκατ. ευρώ.
   Τόσο μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά, σε χρηματιστηριακό επίπεδο, για την συγκεκριμένη μετοχή έχει πολύ καιρό να δει η αγορά.
    Σε μία περίοδο, που τα οικονομικά της εταιρείας δείχνουν να βελτιώνονται μετά από καιρό και τεράστιες προσπάθειες αναδιάρθρωσης (συμπεριλαμβανόμενων κλεισίματος μονάδων, μείωσης προσωπικού κ.λ.π ) το καθαρό αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου ήταν κέρδη 2,03 εκατ. από ζημίες 3,671 εκατ. (το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2018),με τις πωλήσεις να ενισχύονται στις 125,55 εκατ., αυξημένες κατά 18,8% ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 18,42 εκατ., αυξημένα +40,4%.
     Σύμφωνα, με τον Νίκο Μαμουλή, διευθύνοντα σύμβουλο της Frigoglass, εκτιμάται πως στο δεύτερο τρίμηνο θα επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών και ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας.
      Συνεπώς, με το δεύτερο τρίμηνο καλύτερο από το πρώτο (και το πρώτο μετά από 6-7 χρόνια) η Frigoglass βγαίνει ευνοημένη και από τον τομέα της υαλουργίας (τον οποίο είχε επιχειρήσει να πουλήσει, ανεπιτυχώς το Μάιο του 2015) καθώς είναι αυξημένη διεθνώς η ζήτηση με αιχμή την ζυθοποιία.
      Η μετοχική σύνθεση φέρνει την Truad Verwaltungs AG (συμφερόντων Δαυίδ) να έχει το 48,05% , τον Marc Lasry (ιδιοκτήτης του Aveneu Capital, συνιδιοκτήτης των Milwaukee Bucs και φανατικός fan του Giannis The Greek Freak) με ένα 11,68% ενώ και ένα 5,95% του μετοχικού κεφαλαίου  έχει η Alpha Bank (από παλιές ενεχυριάσεις κ.λ.π)
       Το ενδιαφέρον, λοιπόν, είναι πως αυτή την φορά η διοίκηση της εταιρείας, που έχει περάσει από…χίλια κύματα, μέχρι να “γυρίσει” επισπεύδει για μεθαύριο Τετάρτη την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου (δεύτερου) κάτι που έχει να συμβεί από τις παλιές, καλές μέρες του 2007.
      Τότε, που την περίοδο των εγκαινίων της μονάδος στην Κίνα (Γκανγκτσού, που έκλεισε τον Ιούλιο του 2016) η κεφαλαιοποίηση της Frigo “‘έπαιζε” στα 700 εκατ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here