Της Κυρέλας Πέτρου

Με ταχύτατους ρυθμούς αναμένεται να ξεκινήσει την ανάπτυξή της στην Αθήνα η Μασούτης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά της αλυσίδας Προμηθευτική.

Οι πληροφορίες θέλουν το δίκτυο των 57 καταστημάτων της Προμηθευτική να.. ντύνονται σύντομα στα χρώματα της Μασούτης, αρχής γενομένης από τις ταμπέλες, που προβλέπεται να αλλάξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η κάθοδος της Μασούτης στην Αττική αποτελεί μία κίνηση που προετοιμαζόταν εδώ και καιρό και μάλιστα η Προμηθευτική φαίνεται ότι δεν ήταν η πρώτη επιχείρηση την οποία προσέγγισαν οι διοικούντες την βορειοελλαδίτικη αλυσίδα, κ.κ. Διαμαντής και Γιάννης Μασούτης.

Η εξέλιξη αυτή μετατρέπει σταδιακά την Μασούτης σε «παίκτη» πανελλαδικής εμβέλειας, που θα διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από τον ανταγωνισμό, έχοντας ήδη ηγετικό μερίδιο στη Β. Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, η «τράπουλα» φαίνεται να ανακατεύεται για τα καλά, δεδομένου ότι άλλη μία επιχείρηση -η Σκλαβενίτης- που μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στην Αττική, έφθασε μέσω του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος, στην.. πόρτα του Μασούτη.

Η κάθοδος του Μασούτη, θα μεταβάλλει εκ νέου τη δυναμική των αλυσίδων λιανεμπορίου στην Αττική, που ήδη βρίσκεται υπό πίεση με την επαναδραστηριοποίηση του δικτύου της Μαρινόπουλος υπό τις Υπεραγορές Σκλαβενίτη, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη οικονομική έκθεση της Ahold Delhaize, μητρικής εταιρείας της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Μασούτης δεν φαίνεται να σταματά εδώ, αλλά να προχωρεί το επόμενο διάστημα στην εξαγορά και άλλης μικρότερης αλυσίδας, που θα συμβάλλει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη δικτύου και τζίρου.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο σημερινός γενικός διευθυντής της Προμηθευτικής Γεώργιος Κωνσταντογιάννης, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης, υπέγραψε νέο 5ετές συμβόλαιο με τον νέο ιδιοκτήτη ώστε να παραμείνει επικεφαλής του δικτύου καταστημάτων στην Αθήνα.

Η Προμηθευτική Τροφίμων, διαθέτει 56 καταστήματα και ένα ακόμη κατάστημα franchise, κυρίως εντός του νομού Αττικής (δύο μόνο εξ αυτών βρίσκονται στην Άνδρο).  Στη συμφωνία, όπως πληροφορούμαστε, περιλαμβάνεται και το διαμετακομιστικό κέντρο, που έχει ανεγείρει από το 2008 η Προμηθευτική Τροφίμων σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15.500 τ.μ. στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στα κτίρια, εκτάσεως περίπου 8.000 τ.μ., στεγάζονται σήμερα όλες οι διοικητικές υπηρεσίες. Αναλυτικά, το Κέντρο Διανομής περιλαμβάνει αποθήκες 5.500 τ.μ. με ψυγεία 700 τ.μ. εσωτερικά, ενώ υπάρχει ακόμα και ένα διώροφο κτίριο 3.000 τ.μ. με τα γραφεία της εταιρείας, το ισόγειο του οποίου είναι χώρος picking.

Σημειώνεται ότι η Προμηθευτική εμφάνισε στη χρήση που έληξε στις 30/6/2017 τζίρο 116,655 εκατ. ευρώ από 110,659 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, με καθαρά κέρδη 668.376 ευρώ, από 817.913 ευρώ. Η αλυσίδα απασχολεί 1.000 άτομα και συνεργάζεται με 300 προμηθευτές.

Η Προμηθευτική, ιδιοκτησίας του κ. Αντώνη Κωνσταντογιάννη ξεκίνησε την λειτουργία της το Νοέμβριο του 1981, με ένα κατάστημα στο Γαλάτσι, στην οδό Εκάβης. Ένα μικρό μαγαζί σε μια ελληνική γειτονιά, που μόλις το 1984 γίνεται επίσημα το πρώτο από μια σειρά καταστημάτων σούπερ μάρκετ. Μαζί με το κατάστημα που ανοίγει στη Λυκούδη, στα Άνω Πατήσια, σηματοδοτούν το ξεκίνημα της αλυσίδας Προμηθευτική.

Από την άλλη πλευρά, η Μασούτης που ξεκίνησε την δραστηριότητά της στη Θεσσαλονίκη το 1976, είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες με τζίρο 761 εκατ. ευρώ το 2017. Διαθέτει 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα cash & carry, ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι, ενώ γεωγραφικά καλύπτει τις περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί πάνω από 6.700 εργαζομένους.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here