Περισσότερα από 165 εκατ. Ευρώ θα καταβάλει η Τράπεζα Πειραιώς για να αποπληρώσει τα κουπόνια ομολόγων Cocos έναντι υποχρεώσεων της προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΤΧΣ.

Τα ομόλογα Cocos (Contingent Convertible Bonds), είναι τίτλοι που μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές, σε μία προκαθορισμένη τιμή.

Η πληρωμή του κουπονιού των Cocos της Τρ. Πειραιώς,  είχε αναβληθεί την προηγούμενη οικονομική χρήση του 2018. Με την καταβολή των 165 εκατ. Ευρώ, η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς αποτρέπει την περαιτέρω αύξηση του ποσοστού του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από το σημερινό επίπεδο του 26%.

Τα χρήματα θα καταβληθούν από τα ίδια κεφάλαια κεφάλαια της τράπεζας, με τη μορφή μερίσματος και θα επιβαρύνει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Τρ. Πειραιώς κατά 35 μονάδες βάσης, διαμορφώνοντας τον σχετικό δείκτη από 16% σε 15,65%.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου Τρ. Πειραιώς ανήλθαν τον Σεπτέμβριο -στο τέλος του 9μήνου- σε 7,8 δισ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 87,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here