Μια σοβαρή οικογενειακή επιχείρηση από την Ήπειρο, με υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση έχει εξελιχθεί στην  μεγαλύτερη και πιο καθετοποιημένη ελληνική εταιρεία παραγωγής κρέατος.

Η Νιτσιάκος ΑΒΕΕ, ελέγχει μερίδιο αγοράς 35% στην ελληνική αγορά του κοτόπουλου. Ήδη έχει ξεκινήσει τα πρώτα της βήματα στο κρέας γαλοπούλας και κουνελιού, ενώ ετοιμάζεται πλέον από το 2020 να διανείμει σταδιακά και κρέας μοσχαρίσιο αλλά και προβάτου.

Δουλεύει πάντα με μετρητά, επενδύει πάντα στην ποιότητα ώστε τα προϊόντα της να ξεχωρίζουν όχι μόνον λόγω …τιμής αλλά και επωνυμίας.

Διαθέτει δέκα εργοστάσια και δίκτυα διανομής, απασχολεί περίπου 1.000 εργαζομένους, ενώ δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων από κοτόπουλο, κουνέλι και γαλοπούλα, παραγωγή και εμπορία αλέυρων για ανθρώπινη κατανάλωση, παραγωγή και εμπορία petfood, εμπορία ζωοτροφών και πρώτων υλών για ζωοτροφές, εμπορία βιομάζας, καθώς και σογιάλευρου και δημητριακών.

Παράλληλα, έχει και συμμετοχή στον τουριστικό κλάδο με το πιο γνωστό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων.

Χθες, η κυρία Μαριλένα Νιτσιάκου, εμπορική διευθύντρια και διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι η «Νιτσιάκος Α.Ε.» αφού επένδυσε 10 εκατ. Ευρώ το 2019, στην επόμενη τριετία σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για :

– Εκσυγχρονισμό και αύξηση δυναμικότητας του πτηνοσφαγείου της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη στα 5.000 πτηνά ανά ώρα.

Κατασκευή νέας μονάδας στη ΒΙΠΕ (Βιομηχανική Περιοχή) Ιωαννίνων με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής για την παραγωγή τροφών που θα προορίζονται για ιχθυοκαλλιέργειες.

– Είσοδο στην αγορά αρνίσιου και μοσχαρίσιου κρέατος με δημιουργία μονάδων εκτροφής και τυποποιητηρίου κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων. Το κρέας από τις μονάδες αυτές θα διατίθεται τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική.

Νέα γραμμή σφαγής και διπλασιασμό της δυναμικότητας του τυποποιητηρίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων. Σε ορίζοντα διετίας, όταν και υπολογίζεται ότι θα έχει αμβλυνθεί η παγκόσμια κρίση στο χοιρινό κρέας λόγω της εξάπλωσης της πανώλης των χοίρων, η «Νιτσιάκος» σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στην κατηγορία του χοιρινού κρέατος δημιουργώντας χοιροτροφικές μονάδες.

Η κα Νιτσιάκου ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει μικρή δοκιμαστική μονάδα κόκκινου κρέατος . Εκτρέφονται 150 μοσχάρια ειδικής ράτσας,  στα Δολιανά Ιωαννίνων ενώ θα διατεθούν αρνιά Νιτσιάκος, το ερχόμενο Πάσχα.

Είναι εντυπωσιακό αλλά η αγορά κρέατος στην Ελλάδα (κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι) καλύπτεται σε ποσοστό άνω του 80% από εισαγωγές.

Η Nitsiakos εξάγει ποιοτικά προϊόντα στην Νότια Ιταλία (120 τόνους / εβδομάδα) και στοχεύει να επεκταθεί και στη Β. Ιταλία αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία.

Μέσα στο 2019, ολοκληρώθηκαν στρατηγικές επενδύσεις που έφτασαν τα 10 εκατ. ευρώ και μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν την επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων και την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης.

Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λυμμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων.

Μέσα στο 2019, ξεκίνησε τη λειτουργία της η επέκταση και η εγκατάσταση της νέας γραμμής προψημένων προϊόντων στην εταιρεία Foodmaster, του ομίλου Νιτσιάκος, στην Άρτα.

Η Νιτσιάκος είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της πτηνοτροφίας στην Ελλάδα, 6η στον κλάδο των τροφίμων, ενώ βάσει των πωλήσεων είναι μέσα στις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, με κύκλο εργασιών πάνω από 350 εκατ. ευρώ.

Το 2019 αναμένεται ο κύκλος εργασιών να φτάσει στα 370 εκατ. ευρώ, έναντι 345 εκατ. το 2018, 325 εκατ. το 2017 και 301 εκατ. ευρώ το 2016. Παράλληλα, ο δανεισμός παραμένει σχετικά μικρός και απολύτως ελεγχόμενος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here