Γράφει η «ξενοδόχος»

Μέσα στο Νοέμβριο 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός που πραγματοποιεί η τράπεζα Πειραιώς για την πώληση εκτάσεων μαζί με ημιτελείς κατοικιες και πισίνα στο νησί της Κέας (Τζιά).

  • Πρόκειται για οικόπεδα στη θέση ‘’Γλαρονήσι’’ του νησιού, που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της τράπεζας και τώρα η Πειραιώς Real Estate, με το ρόλο του συμβούλου, έχει αναλάβει να ‘’τρέξει’’ τη διαδικασία.

Οι προσφορές που θα υποβληθούν θα αποσφραγιστούν την 18η Νοεμβρίου 2020, ενώ νωρίτερα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν το δικαίωμα να επισκεφτούν τα ακίνητα.

  • Τα οικόπεδα (εκτός σχεδίου οικισμού και εκτός ζώνης του δήμου Κέας) είναι άνω των 4.000 τ.μ. έκαστο και περιλαμβάνουν -τα περισσότερα- ημιτελείς κατοικίες διαφόρων μεγεθών, ενώ όσα από αυτά είναι ελεύθερα έχουν άδεια για την κατασκευή κατοικίας στο μέλλον.

Σημειωτέον ότι το νησί ήταν στους «κερδισμένους»– αν υπήρξαν κερδισμένοι βέβαια- της φετινής πολύ δύσκολης σεζόν και είχε φέτος, αναλογικά, περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με άλλους, πολύ δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων.

Η Κέα έχει ανέβει πολύ εσχάτως λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα κι αυτός μάλιστα ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ένας μεγάλος διεθνής «παίκτης» όπως η Kerzner International με την αλυσίδα One & Only, αποφάσισε να επενδύσει και μετοχικά στο νέο project του ομίλου της Dolphin.

Έστω κι αν ο κορωνοϊός έχει πάει πίσω το πλάνο κατασκευής και λειτουργίας του One & Only Kea Resort (σ.σ. το 5 άστερο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει τελικά για τη σεζόν του 2022 αντί για το 2021) , δεν παύει να είναι μία πολύ μεγάλη επένδυση όχι μόνο για το νησί αλλά και συνολικά για τον εγχώριο τουρισμό πολυτελείας.

Επισημαίνεται εδώ ότι ήδη οι πολυτελείς κατοικίες εντός του resort έχουν προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον κι έχουν κλείσει ήδη οι πρώτες πωλήσεις με τιμές άνω των 5 εκατ. ευρώ για κάθε κατοικία που θα φέρει την πολυτελή υπογραφή των One & Only.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here