Στην απομάκρυνση του Μίλτου Καμπουρίδη, με άμεση ισχύ, από το διοικητικό της συμβούλιο προχώρησε η Dolphin Capital Investors, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η εδρεύουσα στο Λονδίνο επενδυτική, που δραστηριοποιείται στο πεδίο ανάπτυξης high-end θετέτρων στην ανατολική Μεσόγειο εξέρχεται, με απόφασή της, από τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων την οποία είχε συνάψει την 1η Δεκεμβρίου 2021 με την Dolphin Capital Partners, επικαλούμενη παραβίαση των όρων από πλευράς της Δεύτερης.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι συνιδρυτής και διαχειριστικός εταίρος της DCP.

Στην Dolphin Capital Investors έγινε γνωστό ότι η DCP “εισήλθε σε απόρρητη συμφωνία υπό όρους με τον αγοραστή του θερέτρου Amanzoe στο Πόρτο Χέλι την ίδια στιγμή που η εταιρεία πουλούσε το μερίδιό της στη συγκεκριμένη τουριστική μονάδα το 2018”.

Πηγή: Alliancenews

H απάντηση Μ. Καμπουρίδη

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση – απάντηση στους ισχυρισμούς της DCI, «η Dolphin Capital Partners Limited (“DCP”) και ο Μίλτος Καμπουρίδης θα ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI είναι πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες.

Οι δε ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την DCI ως δικαιολογία για τις ανωτέρω ενέργειες της, είναι εξίσου αστήρικτοι αλλά και δυσφημιστικοί.

Η DCP είναι απολύτως βέβαιη για την ουσιαστική και νομική ορθότητα των θέσεων και επιφυλάσσεται ρητά για την προάσπιση όλων των νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων της.

Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI, Nick Paris και Nicolai Huls, και βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της DCP, οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της DCP.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP της οποίας είναι 100% μέτοχος, παραμένει βασικός μέτοχος της DCI.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν το One&Only Kea Island στο οποίο η DCP είναι μέτοχος και διαχειριστής και στο οποίο η DCI δεν διατηρεί καμία συμμετοχή.

Περαιτέρω ενημερώσεις θα παρασχεθούν εν ευθέτω χρόνω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here