Μεγάλες ανακατατάξεις στην Υγεία αναμένονται αυτό το καλοκαίρι. Όλα δείχνουν πως το επενδυτικό fund CVC βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ και ταυτόχρονα η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς άνοιξε τη διαδικασία για την πώληση του νοσοκομείου  «Ερρίκος Ντυνάν».  Στην πρώτη φάση, η Τράπεζα Πειραιώς, δίνει τη δυνατότητα να υποβληθούν προσφορές μόνο για το ακίνητο στο οποίο στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, εξέλιξη που προσελκύει ήδη το ενδιαφέρον εξειδικευμένων εταιρειών στη διαχείριση ακινήτων (ΑΕΕΑΠ και real estate funds).

Και στον προηγούμενο αποτυχημένο διαγωνισμό,  οι ενδιαφερόμενοι στρατηγικοί αγοραστές, για να μειώσουν το ύψος της απαιτούμενης επένδυσης για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν», συζήτησαν με real estate εταιρείες το ενδεχόμενο πώλησης και επαναμίσθωσης του ακινήτου.

Με τον εν εξελίξει διαγωνισμό, η παραπάνω δομή έρχεται μπροστά, καθώς Πειραιώς και PwC ως σύμβουλος πώλησης συμφώνησαν να δοθεί η δυνατότητα υποβολής -και- ξεχωριστών προσφορών για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και το ιδιόκτητο ακίνητο στο οποίο στεγάζεται. Η δυνατότητα προσφέρεται, όμως, υπό τον όρο ότι δραστηριότητα και ακίνητο θα πωληθούν συγχρόνως, εξέλιξη που επιβάλλει τη συγκρότηση κοινοπρακτικών σχημάτων, πριν την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. Στόχος είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδυτών και η διευκόλυνση των στρατηγικών αγοραστών να αγοράσουν τη νοσοκομειακή δραστηριότητα, χωρίς το βάρος του ακινήτου.

Η στόχευση δείχνει προς το παρόν να δικαιώνεται καθώς ήδη η Invel Real Estate, εκδηλώνει το ενδιαφέρον της ενώ αντίστοιχα αναμένεται να κινηθούν τόσο ΑΕΕΑΠ όσο και real estate funds.

Προς το παρόν ο διαγωνισμός βρίσκεται στη διαδικασία διερεύνησης ενδιαφέροντος και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η υπογραφή συμβάσεων εμπιστευτικότητας και η αποστολή στους επενδυτές αναλυτικότερων πληροφοριακών σημειωμάτων. Στόχος είναι να αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής στις αρχές του φθινοπώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here