«Είναι ασέβεια να μιλάω για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι ταφές από το δυστύχημα και άνθρωποι δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία» δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή Casus Belli του Αttica και συμπλήρωσε: «Αυτά που φαίνονται στις δημοσκοπήσεις είναι σε μεγάλη απόσταση από αυτό που φαίνεται στην κοινωνία. Το βλέπω στα γήπεδα τα Σαββατοκύριακα και στις μεγάλες διαδηλώσεις, που γίνονται χωρίς κομματικές σημαίες και τις οποίες είχαμε πολλά χρόνια να δούμε…». 

«Μακάρι ο πρωθυπουργός να βρει το πολιτικό θάρρος να ορίσει τις εκλογές κάποια στιγμή. Αυτό που χρειαζόμαστε μετά τις εκλογές είναι κυβέρνηση. Το άθροισμα των προοδευτικών δυνάμεων που μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση είναι τέτοιο που θα δώσει λύση και η δική μου πρόβλεψη είναι πως θα έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή» είπε στη συνέχεια ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

«Είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός που ανέλαβε ο ίδιος την πολιτική ευθύνη να είναι εξαφανισμένος; Περιμένουμε να βγει ο κ. Καραμανλής να μιλήσει με σαφήνεια» τόνισε και ρώτησε τον εκπρόσωπο της ΝΔ στο πάνελ σχετικά με την επιχειρούμενη διάχυση των ευθυνών: «Η ΝΔ από το 2019 μέχρι να γίνει το δυστύχημα βρήκε κάποια πολιτική ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ; Διότι δεν είδα να ξεκινάει στη Βουλή κάποια διαδικασία απόδοσης πολιτικών ευθυνών για το θέμα των σιδηροδρόμων για την περίοδο 2015-19».

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών, της ακρίβειας και του προεκλογικού ψέματος της ΝΔ για αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσιας από τον ρυθμό ανάπτυξης. Ενώ κατέκρινε την προσπάθεια στοχοποίησης τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από άλλα στελέχη της ΝΔ, των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έπρεπε «να ζητήσουν συγγνώμη από τους εργαζόμενους που προειδοποιούσαν για θέματα ασφαλείας».

«Θα ψάξει η Δικαιοσύνη να βρει ποιοι έβγαζαν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων; Επειδή άκουσα ότι η Δικαιοσύνη θα πάει 15 χρόνια πίσω να ελέγξει τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα, θα ψάξει και άλλα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν μπει στην άκρη; Siemens, Novartis… Όλα αυτά θα τα ψάξει; Στη Νovartis ήρθαν ξένες υπηρεσίες και μας έφεραν στοιχεία, αλλά δυστυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έκανε όλα αυτά που έπρεπε να κάνει. Εύχομαι η ελληνική Δικαιοσύνη που μελέτησε μέσα σε 8 μέρες 2.500 σελίδες και καθαρόγραψε απόφαση για τους πλειστηριασμούς να ξανανοίξει αυτούς τους φακέλους και να τους διερευνήσει».