Ο όμιλος επιχειρήσεων Dogus Holding AS του Τούρκου δισεκατομμυριούχου Ferit Sahenk αναζητά επενδυτές που θα αγοράσουν ξενοδοχεία πολυτελείας, περιλαμβανομένου του Capri Palace, σύμφωνα με άτομα του στενού του κύκλου.

Ο όμιλος, ο οποίος επιπλέον κατέχει αλυσίδες εστιατορίων όπως η Zuma και η Nusr-Et, γνωστές για το «Salt Bae», βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους αγοραστές για το Villa Dubrovnik, το Hotel Villa Magna της Μαδρίτης και το Aldrovandi Villa Borghese Hotel της Ρώμης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, είναι πιθανό τα μεγάλα αυτά περιουσιακά στοιχεία, να πωληθούν μεμονωμένα και όχι ως συνολικό χαρτοφυλάκιο με τους επενδυτές που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον στο παρόν στάδιο να αποτελούνται από «καλής ποιότητας» από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Η εταιρεία αναζητεί επίσης αγοραστές για το Grand Hyatt στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω της αναδιάρθρωσης του χρέους της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την εταιρία στο B-,επικαλούμενος την αδυναμία της επιχείρησης να εκτελέσει την ήδη προγραμματισμένη αναχρηματοδότηση ύψους €725 εκ. για την ίδια και €1,6 δισ. για τις εταιρίες στις οποίες έχει επενδύσει.

Αν η Dogus δεν είναι σε θέση να επιμηκύνει τα δάνειά της, η S & P δήλωσε ότι δεν αναμένει από την επιχείρηση να εκπληρώσει τις οικονομικές δεσμεύσεις της κατά το επόμενο έτος.

Γνώριμος στην Ελλάδα…

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση της Dogus Holding, οι Τούρκοι έχουν πλέον στην Ελλάδα εννέα θυγατρικές ή συγγενείς εταιρείες. Πρόκειται για τις Dogus Hellas, Μαρίνα Γουβιών, Home Holdings Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ιονική Ξενοδοχειακή, Lamda Dogus Marina Investments, Lamda Flisvos Holding, Lamda Flisvos Marina, ΑΣΤΗΡ Μαρίνα Βουλιαγμένης και Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here