Γράφει η «ξενοδόχος»

Είναι μία επένδυση που έχει περάσει από χίλια κύματα, από νομικά μέχρι αρχαιολογικά, έχει υποστεί μεγάλες καθυστερήσεις κι ακόμη εκκρεμεί τουλάχιστον ως προς το ένα τμήμα της.

Ο λόγος για το γκολφ και την τουριστική ανάπτυξη σε δύο ιδιοκτησίες της Αφάντου Ρόδου, όπου με βάση το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan) του ΤΑΙΠΕΔ, που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) εκτιμάται ότι το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής στο βόρειο τμήμα θα κλείσει μέσα στο καλοκαίρι.

Πρόκειται για την πώληση των μετοχών που έχουν συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για κάθε ακίνητο (Βόρεια Αφάντου και Νότια Αφάντου) και πρόκειται να αποκτηθούν από την M.A. Angeliadis (πλειοδότης για το Γκολφ Αφάντου) και την T.N. Aegean Sun Investment Limited (πλειοδότης για τη Νότια Αφάντου).

Το οικονομικό κλείσιμο της Νοτίου Αφάντου ολοκληρώθηκε το 2019, ωστόσο για το υπόλοιπο τμήμα εκκρεμούσαν κάποιες ακόμη εγκρίσεις μεταξύ αυτών και από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Τώρα, το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για τη Βόρεια Αφάντου θα ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here