Γράφει η «ξενοδόχος»

Στο στάδιο του ελέγχου των νομιμοποιητικών εγγράφων των υποψηφίων από το ΤΑΙΠΕΔ για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών βρίσκεται αυτή την στιγμή η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου που αφορά την πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών.

Στο επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan / ADP) που έδωσε χθές στη δημοσιότητα το Ταμείο επισημαίνεται ότι ο πλειοδότης για το ‘’μικρό Ελληνικό’’ θα αναδειχθεί στα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα έλθουν στα τέλη του μήνα ή ακόμη και προς τις αρχές Δεκεμβρίου.

Προσφορές τον περασμένο Οκτώβριο  έχουν υποβληθεί από τους εξής ενδιαφερόμενους:

  • CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI A.E.
  •  LYKTOS HOLDING Α.Ε.,
  • DIMAND Α.Ε.,
  • REDS Α.Ε.
  • VIVION INVESTMENTS S.à r.l.

Συνολικά μέχρι σήμερα από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ με 91 συνολικά ακίνητα, έχουν ολοκληρωθεί διαδικασίες για την αξιοποίησή των 48, όπως επισημαίνεται στο ADP.

Eξελίξεις αναμένονται προσεχώς για το ακίνητο Αφάντου στη Ρόδου, την πολυσυζητημένη έκταση με το Βόρειο και Νότιο τμήμα όπου ειδικά για την περιοχή του γκόλφ εκκρεμούν ακόμη οι υπογραφές.

Ειδικότερα, για το Νότιο Αφάντου με επενδυτή την Τ.Ν. Αegean Sun Limited που συνδέεται με τον όμιλο Νικολαϊδη έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, ενώ εκκρεμούν οι υπογραφές για τη Βόρεια Αφάντου και το γκόλφ με πλειοδότη την Μ.Α. Angeliadis. Ο ομογενής επιχειρηματίας Μερκούριος Αγγελιάδης πάντως έχει εκπληρώσει την υποχρέωση που συνδέεται με την ανανέωση της εγγυητικής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here