Γράφει η «ξενοδόχος»

Πρώτο το Ελληνικό  αλλά και η Αφάντου, το Castello Bibelli, οι ιαματικές πηγές,  οι Γούρνες αλλά και μικρότερα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα περιλαμβάνονται στο «μενού» ως προς την αξιοποίηση των ακινήτων που «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ.

Το αναλυτικό πλάνο περιέχεται στο αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο αξιοποίησης (ADP) του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο  εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Ειδικά για το Ελληνικό, πέραν φυσικά του διαγωνισμού για την άδεια καζίνο που βρίσκεται σε εξέλιξη τρεις σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Lamda Development για την παραχώρηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

  • Η μια από τις εκκρεμότητες είναι να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση ιδιωτών από την έκταση, ενώ αναμένεται ακόμη η διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης καθώς και η μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό ΑΕ.

Για το έτερο μεγάλο project, αυτό στην Αφάντου, με πλειοδότες την M.A. Angeliadis (για το Γκολφ Αφάντου) και την T.N. Aegean Sun Investment Limited (για τη Νότια Αφάντου), στα επόμενα βήμα είναι η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης από το ΥΠΕΘΑ για το Βόρειο Αφάντου και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής έως το τέλος του 2019, δεδομένου ότι για το Νότιο Αφάντου έχει ήδη γίνει το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής.

Το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είναι καθοριστικό και για το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής που αφορά το Castello Bibelli της Κέρκυρας για τη δημιουργία τουριστικού- παραθεριστικού χωριού.

Αντίστοιχα συμβαίνει και με την περίπτωση του ακινήτου της «Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών» εκτάσεως 345 στρεμμάτων στο δήμο Χερσονήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, για το οποίο προετοιμάζεται ο διαγωνισμός ένω έχει γίνει το pre-marketing. Στα επόμενα βήματα είναι η έγκριση του  σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του ΕΣΧΑΔΑ από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας εντός του τελευταίου τριμήνου του 2019.

Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να προχωρήσει και στην πώληση  των πρώην εργοταξιακών χώρων της Ζεύξης Ρίου- Αντιρρίου έκτασης 213 στρεμμάτων, που αποτελούνται από τέσσερα μη όμορα τμήματα στην βόρεια απόληξη της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου.

Επί του παρόντος αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την πρόσληψη νομικών συμβούλων με τη διαγωνιστική διαδικασία να ακολουθεί επίσης έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here