Κι ενώ ο Κινέζος τουρίστας είναι από τους πλέον υποσχόμενους για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, στην Ελλάδα, η αναλογία των Κινέζων τουριστών είναι ακόμη πολύ χαμηλή και δεν ξεπερνά, παρά την άνοδο των τελευταίων ετών, τις 200 χιλιάδες.

Χθες ανακοινώθηκε από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης ότι το 2021 θα είναι πολιτιστικό – τουριστικό έτος Ελλάδας- Κίνας.

Ενόψει μάλιστα και του Πολιτιστικού – Τουριστικού  έτους 2021, Ελλάδας- Κίνας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Τσιγιουέ Τσανγκ, προκειμένου να συζητήσουν τις κοινές δράσεις που θα αναλάβει η Ελλάδα και η Κίνα για την περίοδο 2020-22 . Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι δύο πλευρές, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων της ελληνικής Ανεξαρτησίας το 2021 προετοιμάζεται σημαντική αρχαιολογική έκθεση στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο, στην πλατεία Τιενανμέν.

Επίσης, η κ. Μενδώνη επανέφερε «το ζήτημα του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, συνδέοντας το με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δυο χώρες και αφορά στις ενάλιες αρχαιότητες» ενημερώνοντας επίσης ότι

  • «εντός της εβδομάδας θα αποσταλεί σχετικό υλικό στην πρεσβεία, προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές της ελληνοκινεζικής συνεργασίας ώστε το λιμάνι του Πειραιά να αποκτήσει ένα πρότυπο και μοναδικό μουσείο, αφιερωμένο στις ενάλιες αρχαιότητες. Στον ίδιο χώρο θα μπορούσε να φιλοξενηθεί έκθεση με τα επιτεύγματα της κινεζική ναυτοσύνης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here