Γράφει η «ξενοδόχος»

SOS εκπέμπει για μία ακόμη χρονιά η Σαντορίνη με τους τουριστικούς φορείς να κρούουν τον κώδωνα για το νησί, ζητώντας άμεσα μέτρα πριν να είναι αργά.

Τις προτάσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επαναφέρει και αυτή τη σεζόν, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, προβλέποντας μάλιστα ότι αν δεν υπάρξει  σχεδιασμός 10ετίας  και crisis management  «η Σαντορίνη νομοτελειακά θα καταρρεύσει». Για το νησί που υπολογίζεται ότι μόνο από την κρουαζιέρα δέχεται σε ετήσια βάση περίπου 900.000 επισκέπτες με ακόμη κι επτά προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων σε ημερήσια βάση, ο ΣΕΤΕ έχει προτείνει τα εξής:

  • Άμεση επιβολή τέλους ανά αποβιβαζόμενου επισκέπτη κρουαζιεροπλοίου υπέρ των υποδομών του νησιού
  • Φρένο σε άναρχη υπέρ- δόμηση.
  • Συμμετρική φορολόγηση σε μισθώσεις Airbnb.

Το νησί καλείται, σύμφωνα με το δήμο Θήρας, κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν να εξυπηρετήσει πάνω από 100.000 άτομα ημερησίως, με πυκνότητα πάνω ακόμη και από τα νούμερα της Αττικής.

Όσον αφορά τις αεροπορικές αφίξεις στο νησί φέτος, έστω κι αν ο Ιούλιος ήταν οριακά πάνω, οι επιδόσεις στο επτάμηνο παραμένουν υψηλές.

Με βάση τα στοιχεία της Fraport Greece, για την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου, η συνολική κίνησης το αεροδρόμιο του νησιού ήταν αυξημένη κατά 4,5% στο 1,27 εκατ. επιβάτες σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι, με τη διεθνή κίνηση να διαμορφώνεται στις 581 χιλ. (+1,6%) και την εσωτερική στο +7,1%,  ξεπερνώντας τις 692 χιλιάδες επιβάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here