Γράφει η «ξενοδόχος»

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνουν οι εργασίες για το νέο πεντάστερο του ομίλου Λασκαρίδη στο Σύνταγμα, το οποίο προγραμματίζεται να ανοίξει την άνοιξη του 2020.

Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε το «πράσινο φως» με το οποίο εγκρίνονται οι εργασίες  που  προβλέπονται στην υποβληθείσα μελέτη για την αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, όψεων, προσθήκης πέργκολας και πισίνα στο δώμα «διότι δεν προκαλείται βλάβη στα παρακείμενα χαρακτηρισμένα από το ΥΠΠΟΑ μνημεία».

Στην απόφαση που υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, επισημαίνεται επιπλέον ότι «οι εργασίες αυτές συντελούν στην αναβάθμιση του ίδιου του κτηρίου, του περιβάλλοντος χώρου του, εκσυγχρονίζουν και εμπλουτίζουν το κτιριακό απόθεμα της πόλης», ενώ ορίζεται ότι για τους τελικούς χρωματισμούς των όψεων θα πρέπει να υποβληθεί στη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης χρωματική μελέτη, ενώ σε περίπτωση που απαιτηθούν εκσκαφικές εργασίες θα πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως και εγγράφως η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ηδη εδώ και λίγες ημέρες για το νέο ξενοδοχείο (το οποίο αρχικά προοριζόταν για 4 αστέρων, ωστόσο πλέον και με τη …βούλα γίνεται 5άστερο) στελεχώνεται το διευθυντικό team.

  • Η νέα μονάδα που ουσιαστικά θα συμπληρώσει τα δύο άλλα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου ΛΑΜΨΑ στο ΣύνταγμαΜεγάλη  Βρετανία και King George– θα σηματοδοτήσει και την έλευση της πολυτελούς αλυσίδας MGALLERY του ομίλου Accor στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας με τον όμιλο Λασκαρίδη.

Ο γαλλικός όμιλος έχει λάβει την απόφαση να ενισχύσει  το «αποτύπωμά» του στην ελληνική αγορά όπερ και πράττει. Από πλευράς του ομίλου Λασκαρίδη, η νέα μονάδα θα κοστίσει τελικά πάνω από 22 εκατ. ευρώ, έναντι των αρχικών 17 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί ακριβώς λόγω και των επιπλέον εργασιών που χρειάστηκαν λόγω της παλαιότητας του κτιρίου που ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας κι έχει μισθωθεί από την ΛΑΜΨΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here