Το NPL χαρτοφυλάκιο έχει πάρει την ονομασία «Dory» από το γνωστό μπλε ψαράκι που έψαχνε τον …Nemo. Περιλαμβάνει 600 εκατ. Ευρώ μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δανείων από 12 Ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες τα οποία η Τρ. Πειραιώς αποφάσισε να πουλήσει σε εξειδικευμένους διαχειριστές τραπεζικών απαιτήσεων.

Το μεγαλύτερο κομμάτι από το προς πώληση «πακέτο» Dory αποτελεί ευγενική κληρονομιά στον Όμιλο Πειραιώς από παλαιότερες απορροφήσεις τραπεζών και περιλαμβάνει δάνεια πολύ γνωστών ονομάτων, Ελλήνων πρωταγωνιστών στην παγκόσμια ναυτιλία.

Ανάμεσα στα προς εκποίηση ναυτιλιακά δάνεια των 12 εταιρειών, συγκαταλέγονται σύμφωνα με πληροφορίες κι εκείνα των εφοπλιστών Πέτρου Παππά, Θόδωρου Βενιάμη και Δημήτρη Κροντηρά. Όπως επίσης και δάνεια από εταιρείες συμφερόντων  Αγαπητού και Θεοδώρου.

Δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν την προσεχή Δευτέρα 22 Νοεμβρίου αλλά ήδη οι πληροφορίες στην αγορά αναδεικνύουν τους 4 βασικούς διεκδικητές:

Davidson Kempner (DK), Entrust, Fortress και Bank of America που έχουν από το καλοκαίρι καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές.

Το «Dory» είναι το δεύτερο πακέτο ναυτιλιακών δανείων που έχει βγάλει προς πώληση η Τράπεζα Πειραιώς ….

Είχε προηγηθεί το «project Nemo» με ναυτιλιακά δάνεια αξίας 803 εκατ. ευρώ. Νικητής του διαγωνισμού ήταν τότε η Davidson Kempner (DK) με ένα τίμημα, που κατά πληροφορίες της αγοράς, κινήθηκε στα επίπεδα του 40% της ονομαστικής αξίας των δανείων.

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει η DK στη διαχείριση αυτών των ειδικής μορφής δανείων, αναδεικνύει τον αμερικανικό οίκο ως επικρατέστερο διεκδικητή για το «Dory»…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ