Γράφει η «ξενοδόχος»

Κι ενώ η αγορά αναρωτιόταν για τις νέες business της ΤΕΜΕΣ, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και του Ι. Στασινόπουλου σε σχέση με την κοινή εταιρεία Στάδιο 2020 που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με αντικείμενο τη διαχείριση γηπέδων βόλεϊ, ήρθαν οι ανακοινώσεις για το φιλόδοξο πλάνο αναβάθμισης του ΟΑΚΑ που περιλαμβάνει μέχρι και 5άστερο ξενοδοχείο!

Στο ‘’κάδρο’’ μπαίνει και η Lamda Development, του ομίλου Λάτση, η οποία είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας για τη μεταφορά και μετεξέλιξη των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής στο Ελληνικό.

Στο Μνημόνιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι η Lamda θα εξετάσει προτάσεις του υφυπουργείου με στόχο το σχεδιασμό αξιοποίησης και ανακαίνισης των ολυμπιακών και εν γένει αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αττική κι εκεί έρχεται η  πρόταση προς την εταιρεία για την πλήρη ανακατασκευή του Κέντρου Υγρού Στίβου στο Ολυμπιακό Στάδιο καθώς και την κατασκευή μιας ακόμη, νέας, πισίνας 25x 25 μέτρων, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες προετοιμασίας των αθλητών ενόψει της προολυμπιακής σεζόν.  Μία ακόμη πρόταση αφορά την ανακαίνιση μέρους των ξενώνων που φιλοξενούν τους Ελληνες πρωταθλητές στο ΟΑΚΑ.

  • Συνολικά η αναβάθμιση του ΟΑΚΑ αντιστοιχεί σε ένα προϋπολογισμό άνω των 53 εκατ. ευρώ για αθλητές, πολίτες ακόμη και τουρίστες και περιλαμβάνει από την ανακαίνιση των στεγάστρων Καλατράβα και τις επισκευές σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις μέχρι τη δημιουργία αθλητικού ξενοδοχείου και Μουσείου.

Ως προς το τελευταίο, σε στενή συνεργασία με μεγάλη διεθνή ομοσπονδία σχεδιάζεται η αξιοποίηση μοναδικού μουσειακού υλικού, σε χώρο που θα διατεθεί εντός των εγκαταστάσεων. Επίσης, ολοκληρώθηκε η πεζογέφυρα σύνδεσης του ΟΑΚΑ με το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, που πρόκειται να λειτουργήσει προσεχώς στο Golden Hall, της Lamda Development.

Οσον αφορά τώρα την εταιρεία ‘’Στάδιο 2020’’ με τη συμμετοχή των ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino, Ηilton Αθηνών) και Ι. Στασινόπουλου έχει αναλάβει μέσω σύμβασης την εκμετάλλευση των 16 γηπέδων αντισφαίρισης του σταδίου μαζί με τους βοηθητικούς τους χώρους.

Το σχετικό δικαίωμα έχει προκύψει δυνάμει σχετικής σύμβασης μίσθωσης της Στάδιο 2020 με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών Σπύρος Λούης.

Μέσα στον Οκτώβριο γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συμφωνία μετόχων, με βάση την οποία η ΤΕΜΕΣ ΑΕ και ο κ. Ιωάννης Ιπποκράτης Στασινόπουλος αποκτούν έκαστος μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45% του μετοχικού κεφαλαίου της Στάδιο 2020 με αποτέλεσμα να αποκτήσουν από κοινού τον έλεγχο αυτής. Η ΣΤΑΔΙΟ 2020 είναι νεοσύστατη μονοπρόσωπη Α.Ε. με μέτοχο τον κ. Αλέξανδρο- Δημήτριο Σκαρλατίδη, με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας τη λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης.

Συνολικά στα πρώτα έργα αναβάθμισης της πρώτης φάσης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων ύψους 10 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, 4,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό των μηχανοστασίων και του κολυμβητηρίου κ.τ.λ..

Πολύ σημαντικά είναι τα έργα για την στατική ενίσχυση και συντήρηση των στεγάστρων και το γενικό πρόγραμμα συντήρησης, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ με πηγή χρηματοδότησης την Περιφέρεια Αττικής, η κατασκευή κεντρικού κτιρίου στέγασης ομοσπονδιών και Κλειστού Εθνικού Γηπέδου εκδηλώσεων και χάντμπολ με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ και σχεδιασμό να υλοποιηθεί ως εργο-ΣΔΙΤ, καθώς επίσης και η μελέτη και ανέγερση ξενοδοχείου τεσσάρων ή πέντε αστέρων δυναμικότητας 100 έως 150 δωματίων σε αξιοποίηση υπολοίπων συντελεστή δόμησης του συγκροτήματος με εκτιμώμενο κόστος 6 έως 10 εκατ. ευρώ, επίσης μέσω ΣΔΙΤ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here