Μπορεί το Μamma Mia να γυρίστηκε το 2008 στις Σποράδες, ωστόσο οι τουρίστες σπεύδουν ακόμη και σήμερα (προ κορωνοϊού)  να επισκεφθούν το γραφικό εκκλησάκι όπου γυρίστηκαν οι τελευταίες σκηνές της πρώτης ταινίας, γιατί το sequel ‘’Mamma Mia 2’’ η χώρα μας το έχασε από την Κροατία ένεκα …φορολογίας.

Με το βλέμμα στον τουρισμό λοιπόν και στα συνοδά οφέλη από τις οπτικοακουστικές παραγωγές, ξεκινά  η εφαρμογή του κίνητρου φορολογικής ελάφρυνσης (tax relief) ύψους 30%.

«Στόχος», όπως αναφέρουν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

  • «είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού και ασφαλούς προορισμού για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών».

Το κίνητρο λειτουργεί δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 71Ε του ν.4172/2013 όπως έχουν τροποποιηθεί από τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4704/2020, σύμφωνα και με την πρόσφατη ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, και υλοποιείται μέσω του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Το tax relief μπορεί να συνδυαστεί με το επενδυτικό κίνητρο (cash rebate) ύψους 40%, μέσω του οποίου έχουν χρηματοδοτηθεί ήδη περισσότερες από 100 εγχώριες και διεθνείς παραγωγές την τελευταία διετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του cash rebate, έχουν επενδυθεί στη χώρα μας περισσότερα από 92 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας περισσότερες από 23.000 θέσεις απασχόλησης για τα γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here