Νέους κανόνες για τα στελέχη της ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα FED των ΗΠΑ.

Ανακοινώθηκε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο με περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές τους δραστηριότητες.

Περίπου 6 εβδομάδες μετά τα δημοσιεύματα για ενεργό trading από ανώτερα στελέχη της Fed, που προκάλεσε «ηθικό σοκ», η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ απαγορεύει πλέον στους ανώτερους αξιωματούχους της την αγορά μετοχών και ομολόγων και περιορίζει τα είδη των χρηματοοικονομικών χρεογράφων που μπορούν να έχουν στην κατοχή τους.

Επίσης, τα στελέχη της Fed θα πρέπει να ενημερώνουν την τράπεζα και να ζητούν την έγκρισή της 45 μέρες νωρίτερα για οποιαδήποτε συναλλαγή που επιτρέπεται, ενώ οι επενδύσεις που θα επιτρέπονται να πρέπει να έχουν διάρκια τουλάχιστον ενός έτους.

  • «Αυτοί οι σκληροί νέοι κανόνες θέτουν τον πήχη ψηλά, προκειμένου να διαβεβαιώσουν το κοινό που υπηρετούμε ότι όλοι οι ανώτεροι αξιωματούχοι μας διατηρούν την προσοχή τους μόνο στην δημόσια αποστολή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell.

Εξάλλου, δύο από τους περιφερειακούς προέδρους, οι Robert Kaplan του Ντάλας και Eric Rosengren της Βοστόνης, υπέβαλαν την παραίτησή τους λίγο μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή τους σε ενεργό trading το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here