Στα $7,469.2 βρίσκεται αυτή την ώρα το δημοφιλές bitcoin συνεχίζοντας την υποχώρηση που κατέγραψε χθες με την τιμή του να διασπά πτωτικά την στήριξη των 7.900 δολαρίων , με αποτέλεσμα την απότομη υποχώρηση του κατά 9%.Την πορεία του Bitcoin ακολούθησαν και τα άλλα κρυπτονομίσματα. Η επόμενη στήριξη βρίσκεται κοντά στα 7.200 δολάρια
Στο ίδιο μήκος κύματος και σήμερα, με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα να ακολουθούν.
Πολλοί θα αναρωτιούνται που οφείλεται αυτή η έντονη κάμψη της πορείας των κρυπτονομισμάτων.
Ίσως μια εξήγηση να είναι πως το “κέλυφος” της ανωνυμίας και ελευθερίας των κρυπτονομισμάτων αρχίζει να παρουσιάζει “ρωγμές” ύστερα από το γεγονός ότι οι φορολογικές αρχές των ΗΠΑ, το IRS, διεμήνυσαν πως θα αντιμετωπίζουν τα κέρδη από τις αγοραπωλησίες των bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων, όπως ακριβώς και τις υπόλοιπες ομάδες των επενδυτικών προϊόντων. Αυτό κατ ουσίαν συνεπάγεται πως θ’ απαιτούν από τους φορολογούμενους να συμπληρώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις, τα κεφαλαιακά κέρδη που μπορεί να προέκυψαν από τις κινήσεις τους στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μολονότι το bitcoin τεχνικά παρέχει ανωνυμία στους κατόχους του, οι πλατφόρμες συναλλαγών αναγκάζονται να ελέγχουν και να πιστοποιούν τα στοιχεία των συναλλασσόμενων. Οπότε με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται η πρώτη διάρρηξη στο καθεστώς της ανωνυμίας και των συναλλαγών κάτω από το ραντάρ.

Οι φορολογικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει ήδη την αποστολή ονομαστικών επιστολών και emails, στους κατόχους bitcoins και άλλων κρυπτονομισμάτων, καλώντας τους να συμπεριλάβουν τα κέρδη από τις συναλλαγές τους, στα έσοδα για τα οποία θα πρέπει να φορολογηθούν. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι κάτοχοι bitcoins, που πραγματοποίησαν εμπορικές συναλλαγές και πλήρωσαν με bitcoins για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, ή προέβησαν σε κερδοσκοπικές και επενδυτικές κινήσεις σε bitcoins, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικές δηλώσεις, ώστε να φορολογηθούν ανάλογα.

Ήρθε το τέλος του Bitcoin;

Τα Bitcoin γίνονται όλο και περισσότερο πιο σπάνια. Καταλυτικά επενεργούν στην διαμόρφωση της τιμής κάποιου αντικειμένου δυο απαράβατα κριτήρια. Σπανιότητα και χρησιμότητα. Στις 20 Οκτωβρίου τα παραγόμενα Bitcoin ξεπέρασαν τα 18.000.000. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέγιστο που θα παραχθεί ποτέ είναι 21.000.000 Bitcoin, εύλογα γίνεται αντιληπτό πως τα διαθέσιμα για εξόρυξη έχουν συρρικνωθεί σε μόλις 3 εκατομμύρια, για τα οποία υπήρχε πρόβλεψη να εξορυχθούν σε 120 χρόνια. Ήδη το 85% των Bitcoin που θα υπάρξουν ποτέ, κυκλοφορεί ήδη στο σύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here