Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν σίγουρα σημάδι των καιρών. Για τους περισσότερους αυτό που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο είναι το bitcoin, κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο προβολής, έχοντας απασχολήσει αρκετά κατά περιόδους επενδυτές και αναλυτές. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που πλέον υποστηρίζουν ότι το προβεβλημένο κρυπτονόμισμα έχει αρχίσει να χάνει την λάμψη του.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα κρυπτονομίσματα εύλογα αποτελεί μια απ’ τις αιτίες που το Bitcoin δείχνει να έχει απολέσει το momentum του. Αν στο παραπάνω προσθέσουμε τις απώλειες άνω του 30% από την αρχή του έτους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι traders βιάζονται να κλείσουν τις long θέσεις του, γίνεται αντιληπτό ότι οι πιέσεις στο bitcoin συνηγορούν υπέρ της αμφισβήτησης του από την πρωτοκαθεδρία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ένα άλλο κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με αναλυτές του Bloomberg, όπως φαίνεται, δείχνει να κερδίζει έδαφος. Ακούει στο όνομα Tether και μολονότι η κεφαλαιοποίηση του είναι κατά 30 φορές μικρότερη έναντι του bitcoin, αν κάποιος υπολογίσει τους ημερήσιους και μηνιαίους όγκους συναλλαγών, διαπιστώνει ότι το Tether – και όχι το Bitcoin – είναι το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα αυτή τη στιγμή (σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.com).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι οι όγκοι συναλλαγών του Tether ξεπέρασαν τους αντίστοιχους του Bitcoin για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο και από τότε είναι συνεχώς υψηλότεροι, περίπου κατά 21 δισ. δολάρια την ημέρα ενώ ο μηνιαίος όγκος του Tether είναι κατά 18% υψηλότερος από εκείνον του Bitcoin.

Τι σημαίνει όμως αυτό;

H απουσία του Tether συνεπάγεται απώλεια τεράστιου μέρους του ημερήσιου όγκου, περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια ή ακόμη και περισσότερα, ανάλογα με την πηγή δεδομένων. Στα πλεονεκτήματα του ανήκει και το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στην κατηγορία των κρυπτονομισμάτων που επιδιώκουν να αποφεύγουν τις διακυμάνσεις των τιμών, συχνά μέσω σταθεροποίησης της τιμής ή των αποθεμάτων. Ένα άλλο στοιχείο που διαφοροποιεί το Tether είναι ότι ενώ το Bitcoin δεν ανήκει σε κανέναν, το Tether εκδίδεται από μια ιδιωτική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, γεγονός που του προσδίδει μεγαλύτερη αξιοπιστία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι σε χώρες όπως η Κίνα, όπου απαγορεύεται η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, οι traders μπορούν να πληρώσουν μετρητά ανεπίσημα για να προμηθευτούν Tethers με λίγες ερωτήσεις ενώ από εκεί, μπορούν να εμπορεύονται Tethers για Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here